Valse start Spar-filiaal in Nijmegen

03 apr 2017

Lang is uitgezien naar de opening vandaag van de Spar-supermarkt op de campus, in de hal van het Erasmusgebouw, maar de brandveiligheid lijkt roet in het eten te gooien. Hoe lang het uitstel van de opening duurt, kan Spar niet zeggen.

Wie langs het Erasmusgebouw loopt, kan de komst van de Spar nauwelijks ontgaan. De logo’s op de ramen zijn aangebracht, de entree is zo goed als klaar en de schappen zijn gevuld. Maar de opening, die vandaag gepland stond, is uitgesteld.

Het filiaal in Nijmegen is de zevende van de hippe winkelformule Spar University. De woordvoerder van de keten kan geen mededelingen doen over de nieuwe openingsdatum. Ook over de oorzaak van de misgelopen opening vandaag worden geen mededelingen gedaan. ‘We beperken ons tot de informatie in het persbericht’, zegt een woordvoerder van de winkelketen.

Inspectie van de brandweer
De reden van de uitgestelde opening zou een inspectie van de brandweer zijn: de in het filiaal aangebrachte aankleding aan de muren voldoet niet aan eisen van brandveiligheid, zo luidt. Mirjam Bestebreurtje van Spar University wil die lezing overigens niet bevestigen.

Het blijft dus nog even een verrassing wat de Spar precies bedoelt met de eerder beloofde ‘innovatie’, die een primeur heeft in het Nijmeegse filiaal. Meer afstemming met online winkelen, luidt het in de aankondiging, maar Bestebreurtje gaat niet in op de details. Wel is duidelijk dat in de Nijmeegse supermarkt extra aandacht komt voor gezondheid en verspilling, thema’s die al langer aandacht hebben in de winkelformule.

Vandaag is de eerste dag van Vox on Tour: de mobiele redactie van Vox is te vinden in de hal van het Erasmusgebouw, met vandaag extra aandacht voor berichten uit de letterenfaculteit.VOX on tour-01

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!