weektip

Woody Allen in de buitenlucht

23 aug 2016

Geen idee wat je deze week moet gaan doen? Geen nood, de weektippers slepen je de week door. Maarten van Gestel tipt deze week de gratis films van Woody Allen, in de buitenlucht bij filmhuis LUX.

Cinefiele studenten, opgelet! Ter ere van Woody Allens nieuwste film Cafe Society vertoont Lux deze week vijf films van de buitengewoon oude (82!) en buitengewoon productieve (haast elk jaar een film!) regisseur. Dat Allens ouvre niet alleen een kwantitatieve prestatie is, bewees hij 2011 met een oscar voor Midnight in Paris en drie jaar geleden met een nominatie voor Blue Jasmine.

Lux vertoont deze films allebei vertoont op het Mariënburgplein, net zoals To Rome with Love, Magic in the Moonlight en Irrational Man. Op een openluchtscherm, en allerbelangrijkst: helemaal gratis! Wij vertellen waar je heen moet, waarom, en met wie.

Dinsdag – Midnight in Paris (2011)

Een hedendaagse schrijver (Owen Wilson) belandt per ongeluk in het Parijs van de 20’er jaren, waar  hij onder meer Ernest Hemmingway, Pablo Picasso en Salvador Dali tegen het lijf loopt. Zo zit deze relaxte zomerfilm vol met personages en verwijzingen die aan studenten Geschiedenis, ACW en Engels ongetwijfeld niet voorbij zullen gaan. Kijken met vrienden en rode wijn.

Woensdag – To Rome with Love (2012)

Wat minder scherp is To Rome with Love, een mozaïkfilm over verschillende liefdes in de Italiaanse hoofdstad. Maar voor wie niet van plan is met zijn of haar date al te goed op de inhoud te letten, is To Rome with Love prima kijkvoer. En wie dit jaar niet op vakantie is geweest, waant zich met de beelden alleen al in het zuiden.

Donderdag – Blue Jasmine (2013)

Een fantastische Cate Blanchett speelt de jetset-socialite Jasmine die na een schandaal met haar echtgenoot in één klap al haar aanzien kwijtraakt. Zwaarder dan de andere films op het programma, maar daarom juist het bekijken waard. Krijg je niemand mee? Schroom dan vooral niet om een keertje alleen te gaan.

Vrijdag – Magic in the Moonlight (2014)

Ietwat dunne romkom over een Britse goochelaar in Frankrijk. Misschien toch een betere avond om een feestje te pakken of om thuis het spannendere werk van Allen op te zoeken, zoals de tennisthriller Match-Point  (2005).

Zaterdag – Irratioinal Man (2015)

Opnieuw eentje voor de liefhebber, over een hoogleraar wijsbegeerte die iets met een studente aanknoopt. Denk als filosofiestudent (of docent!) dus twee keer na over met wie je hier mee naartoe neemt.

 

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!