Houthakken op Radboud Sports

21-04-2016

Gamen en houthakken zijn misschien niet de eerste dingen waar je aan denkt bij een sportdag. Dit jaar dus wel. Radboud Sports is uitgebreid. Naast het bekende competitieprogramma waarbij acht eenheden  van de universiteit en het Radboudumc strijden om de Radboud Cup, komt er een recreatieprogramma.

‘Dat is om het evenement een extra push te geven’, zegt organisator Pieter Smits. Dit programma moet ook mensen trekken die wat minder sportief zijn. Nieuwe onderdelen zijn onder meer yoga, thai chi en meditatie. De survivalrun, waarbij je moet houthakken, touwklimmen en boogschieten, is in het leven geroepen voor mensen die juist heel intensief bezig willen zijn. Het competitieprogramma is ook aangepast. Zo is er geen virtual bike race meer, maar kun je wel gamen. Bij dat laatste wordt twee tegen twee een potje Fifa gespeeld. Volgens Smits is dat onderdeel vooral toegevoegd om meer studenten te trekken.

Vorig jaar viel Radboud Sports middenin de tentamenperiode, wat natuurlijk niet heel handig was. Iedereen was druk bezig en daardoor leefde het evenement ook niet echt onder studenten. De datum valt deze keer in principe op een tentamenvrije middag, 24 juni. Smits: ‘Maar of alle faculteiten zich daar aan houden…’ / Stella Koelink

Meer informatie vind je hier.

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!