In de Refter keert het oude leven terug
Corona lijkt verleden tijd in de Refter. Anderhalve meter afstand houden en een mondkapje dragen is niet meer nodig en een restrictie op het aantal gasten is er niet meer. ‘Daarnaast hebben we geen verplichte looproutes meer en zijn we van de ongastvrije rood-witte afzetlinten bevrijd’, zegt Rens Janssen, hoofd Food & Beverage van de Radboud Universiteit.
Drie food courts zijn inmiddels weer open. Bij food court Panama kunnen studenten en medewerkers terecht voor koffie, bij Sousa voor broodjes, soep en salade en bij Craft voor warme maaltijden. ‘De overige counters worden binnenkort weer opgestart’, zegt Janssen. ‘In eerste instantie om in het aanbod te variëren, daarna kunnen wij op basis van de vraag op- en afschalen.’
Van het personeelstekort in de horeca heeft de Refter niet veel last. Tijdens de coronacrisis konden vaste medewerkers tijdelijk elders op de universiteit aan de slag. ‘De basis is er dus nog. Daarnaast werken studenten op flexibele basis bij ons. Zij moeten weer worden ingewerkt en daar zijn wij nu druk mee bezig. Zodra dat is gebeurd, kunnen wij als de vraag blijft toenemen en de richtlijnen dat toelaten, de dienstverlening verder uitbreiden.’