Zo gaat de campus-Spar er (ongeveer) uitzien

01 nov 2016

Dat er een Spar in het Erasmusgebouw komt is vrijwel zeker, maar hoe ziet zo’n campussupermarkt eruit en wat is er te koop? Vox nam een kijkje in de Spar van de Universiteit Utrecht voor een eerste indruk.

Wie aan een campus-Spar denkt, verwacht misschien een supermarktje ter grootte van de AH To Go, maar niets is minder waar. Het Utrechtse filiaal van Spar University komt over als een echte supermarkt: met groente, fruit, broodjes en koffie, maar ook gewoon pasta, kruiden en non-food artikelen. In studentenstijl, natuurlijk. Zo hangen boven de producten studentikoze quotes als ‘Lol, die croissant is net een smiley :-)’ en ‘You can eat without posting it on Instagram’. Duidelijk wordt dat Spar goed zijn best doet de winkel af te stemmen op het studentenpubliek. Maar waarom ’Je relatie is pas officieel als Facebook het zegt’ boven de Unox soep-in-zakken prijkt, blijft een raadsel.

Zijn de prijzen student proof? Caro Suringar (21), student humanistiek en wonend op de campus, is niet zo tevreden. ‘Het is echt duur. Ik woon naast de Spar, maar ik fiets liever drie kilometer naar de Albert Heijn. Al is het wel een goede uitvalsbasis als ik tampons nodig heb.’ Natuur- en geneeskundestudent Lucie Zanen (21) sluit zich daarbij aan. Ze staat hier nu wel met een potje erwten en een pak pasta in haar handen, maar winkelt liever buiten de campus. ‘Vooral de verse producten zijn prijzig. Als ik geen zin heb om te fietsen, ga ik soms wel eens hier heen, maar vooral voor de kleine dingen.’

sparSnacks en koffie
Het blijken inderdaad vooral de to-go’tjes die het goed doen in de winkel. Ondanks de talrijke andere pizza- en falafelopties op de campus, heeft Spar geen gebrek aan vraag naar snacks en koffie. Medewerker Tim van de Veen (19): ‘Ik dacht eerlijk gezegd dat studenten gezond eten belangrijk vinden, maar dat valt behoorlijk tegen. Het aantal pizza- en frikandelbroodjes dat we hier verkopen, is gigantisch.’ Als je geluk hebt, hoeft dat helemaal niet zo veel te kosten: laatst deelde de supermarkt ’s ochtend gratis kopjes Sparbucks coffee uit.

Hoe de supermarkt op de benedenverdieping van het Nijmeegse Erasmusgebouw er precies uit komt te zien, is afwachten. ‘Er zijn nu zes vestigingen van Spar University’, zegt Mirjam Bestebreurtje, die als ondernemer achter de supermarktformule zit. ‘Alle zes zijn anders. We houden onder meer rekening met de oppervlakte en de wensen van de universiteit. Het is maatwerk.’  Bestebreurtje kan nog niet gedetailleerd ingaan op de toekomstige vestiging van Spar University Nijmegen. De Radboud Universiteit heeft laten weten dat het, in tegenstelling tot de Spar-vestiging in Utrecht, geen alcoholverkoop zal toestaan.

3 reacties

  1. Miep schreef op 1 november 2016 om 12:15

    Inderdaad jammer dat de veel te dure Spar de plek op de Campus krijgt…. bij aanbestedingen wordt gekeken naar de prijs/kwaliteit verhouding, hier blijkbaar niet gebeurd?

  2. Flip schreef op 3 november 2016 om 12:21

    Mena, ga je schamen.
    Miep, bij de presentatie in de GV afgelopen maandag werd door het FB gemeld dat de SPAR 20 procent goedkoper is dan de AH-to-go.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!