column

Eigen deeg

20 mrt 2014

In het centrum, maar uit de drukke loop. Zo zet Allerlei zichzelf in de markt. Een kleine twee jaar zitten ze hier nu, aan de Regulierstraat, een gezellig, halfverloren straatje, parallel aan de oerlelijke en overdrukke Bloemerstraat. Richting Kronerburgerpark, waar je weer voor andere essentiële zaken aan je gerief kunt komen.

Het concept is simpel, zeggen ze : “Vers, lekker en betaalbaar. Bij ons wordt alles in huis bereid. Of het nu gaat om de gerookte zalm, de mayonaise of het koffiekoekje.” Tel daarbij een mooie 8,4 score op Iens en het gegeven dat ze voor het schamele bedrag van 23,50 euro naar verluidt ook nog een 92 procent biologische aan producten opvoeren bij op, dan zijn we a priori al aardig om.

Om al op de slotsom vooruit te lopen: onze voorpret wordt bij het daadwerkelijk consumeren van de Allerlei-gerechten bepaald niet gedempt. Alles klopt hier. Van de frisse salade met gemarineerde groenten, noten en geitenkaas en de net tegen het overgeconcentreerde aan schurkende, bedwelmende en haast erwtensoepachtig dikke trostomatensoep.

Van de biefstuk van wild zwijn met jus van zoethout, waar ze zich ook in aanmerkelijk minder scherp geprijsde etablissementen niet voor zouden hoeven te schamen, tot de sappige en kruidige visburger met bosui, limoen en kappertjes op een luchtige desembol van Brood op de plank www.bakkerscafe.nl met overduidelijk niet uit een potje gelepelde remouladesaus. Van de versgebakken, smeuïge brownie met zoute caramel en wat verse bosvruchten tot de al even perfect volgens de nauw luisterende regels der pâtissier-kunst bereide cheesecake met bastognebodem en coulis van rood fruit.

Ze hebben te Allerlei goed naar de onvermijdelijke Herman den Blijker geluisterd: houd je kaart overzichtelijk (in het onderhavige geval: vijf voorgerechten, zes hoofdgerechten en vijf nagerechten) en zorg ervoor dat je de gerechten die je voorschotelt tot in de puntjes beheerst. De bediening is hier ook prima gestoomd. Het zit vanavond goed vol, maar ze kunnen het prima belopen met zijn drieën. En dan hebben ze nog het gogme om nog aan elk tafeltje tussentijds even te buurten ook.

Allerlei is beslist kraakvers, recht door zee en uitsluitend van eigen makelij. Tot inderdaad de zelf geklopte mayo bij de dikke huisfrieten en het zandkoekje van eigen deeg met echte boter bij de koffie toe. En dat voor een menuprijs die je elders vaak voor een hoofdgerecht neertelt. Driewerf hulde

Lees alle columns van Ron Welters

0 reacties

  1. micver schreef op 20 maart 2014 om 14:55

    Allerlei bestaat toch niet pas een kleine twee jaar? In 2007 hebben ze zich al in de Regulierstraat gevestigd.

    • Pim schreef op 28 maart 2014 om 18:09

      Allerlei is volgens mij 2 jaar geleden van eigenaar veranderd en heeft het roer drastisch omgegooid. Van pre-fab goedkope studentenhap naar eerlijk en betaalbaar eten. Ik kom er graag de laatste tijd!

      • HdZ schreef op 28 maart 2014 om 21:46

        Allerlei 2.0 staat er op t uithangbord

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!