2010 meest succesvolle jaar voor Radboud Universiteit tot nu toe

21 apr 2011

Ruim vijfenhalfduizend wetenschappelijke publicaties verschenen er in 2010 van onderzoekers van de Radboud Universiteit Nijmegen. Dat waren er bijna tweehonderd meer dan het jaar ervoor. Ook het aantal publicaties in toptijdschriften als Science en Nature nam in 2010 toe, waardoor per fte gerekend geen enkele Nederlandse universiteit zoveel in deze tijdschriften publiceerde.
Dat blijkt uit het zojuist verschenen Research Report 2010 van de Radboud Universiteit Nijmegen.

Nobelpriijs
De uitstekende onderzoeksprestaties zijn daarenboven bekroond met de Nobelprijs 2010 voor Natuurkunde voor prof. dr.  André Geim, bijzonder hoogleraar aan de Radboud Universiteit, en prof. dr. Konstantin Novoselov, die hier promoveerde.
De voorzitter van het college van bestuur, Roelof de Wijkerslooth: ‘Deze voortreffelijke prestaties wijzen op een goed en vruchtbaar onderzoeksklimaat aan onze universiteit. Dat geeft vertrouwen voor de toekomst.’

Verantwoording afleggen
Met dit Research Report legt de Radboud Universiteit verantwoording af over de ingezette middelen voor onderzoek. De universiteit vindt  het belangrijk om inzicht te geven in de wetenschappelijke en maatschappelijke betekenis van het onderzoek.  

Aanscherping onderzoeksprofiel
Om de kwaliteit en maatschappelijke relevantie te kunnen handhaven en te verbeteren heeft de universiteit in 2010 haar onderzoeksprofiel aangescherpt tot zeven thema’s die aansluiten bij speerpunten van zowel de Europese Unie als de Nederlandse regering. Dat zijn:  Culture, Religion and Identity, Language and Communication, Societal Development and Justice, Behaviour and Education, Molecules and Materials, Water and Wetlands &  Genetics, Health and Ageing.
Daarmee loopt de Radboud Universiteit vooruit op ontwikkelingen, waarbij van universiteiten wordt verwacht keuzes te maken in onderzoek. 

 

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!