210 kilometer afzien

11 nov 2013

Of het dit jaar hard genoeg gaat vriezen om een echte Elfstedentocht te schaatsen, is weer de hoop van iedere schaatsliefhebber. Maar mocht het niet zo wezen, dan is er een alternatief: het Elfstedenroei marathon. Een van de roeiteams van Phocas, de Boegballen, doet mee.

Een gedeelte van het 16 leden tellende team.
Een gedeelte van het zestien leden tellende team.
De Elfsteden roeimarathon wordt normaal in het voorjaar gehouden, maar speciaal voor 3Fm’s Serious Request wordt het nog een keer eind december gehouden. 210 kilometer roeien is behoorlijk hard werken, vooral in de kou. Maar daar hebben de Boegballen geen problemen mee, vertelt teamlid Jelko Dijkman. Het team bestaat normaliter uit zes leden, maar om zoveel mogelijk geld op te halen, is het uitgebreid met tien extra mensen. ‘We willen een flink bedrag ophalen zodat we echt iets toevoegen.’ Niet alleen maar uitroeien In het voorjaar was het doel vooral om de marathon uit te roeien, in december is er meer een wedstrijdelement. ‘Normaal doen er ruim honderd teams mee. Dan zijn er twintig teams die echt fanatiek zijn en tachtig die het gewoon willen uitroeien. Wij hoorden in het voorjaar bij de laatste groep,’ vertelt de student politicologie. De Boegballen zijn een van de drie studentenroeiteams die meedoen aan de marathon. ‘Er roeien maar tien teams mee, dus dan is iedereen toch iets fanatieker. Vorig keer hadden we bijna een recordtijd, voor december zijn we nog fanatieker. Onze streeftijd 21 uur.’ Wissel! boegballen dubbel8Tot die tijd trainen de Boegballen regelmatig, hun vorderingen zijn te zien op hun Facebookpagina. Waar moeten ze nog op oefenen? Jelko: ‘Vooral het wisselen kan sneller. Normaal is er bij de training geen wissel. Dat moet tijdens een roeimarathon natuurlijk wel. Dus daar moeten we nog op oefenen.’ Terwijl het ijskoud is op een boot, is dat wel veilig? ‘We zitten in een C2, dat is een hele brede boot. Daarnaast heeft de organisatie ook veiligheidsmaatregelen getroffen. Bij harde wind vermijden we bijvoorbeeld de meren. Bij heel slecht weer doen we de roeimarathon op de ergometer. Wie weet is er dan wel een echte Elfstedentocht. Dan wens ik de schaatsers heel veel succes!’. / Jolene Meijerink Iedereen die de heren wil sponsoren, kan mailen naar [email protected].

0 reacties

  1. Handen uit de mouwen voor Serious Request | Vox magazine schreef op 13 december 2013 om 08:00

    […] Phocas doet een duit in het zakje. Roeiploeg de Boegballen nemen 21 december deel aan een speciale elfsteden roeimarathon, waarbij zij 210 kilometer gaan roeien. Vrienden, familie en kennissen kunnen de heren […]

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!