5 dingen die je moet weten over het nieuwe introfestival

28 jun 2018

Van rolschaatsdisco tot watertrefbal en yogasessies tot nachtelijke feestjes. Het programma van het nieuwe introductiefestival krijgt vorm. 5 dingen die je alvast moet weten.

1. Geen Ronnie Flex, maar bierkorfbal en verenigingsfeestjes

Verwacht geen Kraantje Pappie, Ronnie Flex of Jett Rebel – om maar wat afsluitende acts van Radboud Rocks de afgelopen jaren te noemen. Tijdens het introfestival zijn het de studentenverenigingen die het blokkenschema vullen. Denk aan het spelen van een potje bierkorf bij korfbalvereniging SkunK, bordspelletjes bij Karpe Noktem, chillen met je voeten in een badje bij de dames van dispuut Eileithya en feestjes tot in de late uurtjes bij Carolus Magnus en Ovum Novum. In totaal zijn meer dan zestig verenigingen op het festival.

2. Ben je een lichte slaper? Bereid je dan maar voor

Je hoeft niet te slepen met een tentje, want dat zet de universiteit al voor je op. Supersympathiek! Neem wel een matje en slaapzak mee. Die kan je vervolgens draperen in een van de ‘alu-frame’ tenten. Of zo’n tent een beetje groot is? Eh, ja: er passen al gauw een paar honderd studenten in. Voor de lichte slapers deelt de organisatie oordoppen uit.

3. Gratis eten!

De grootste kater na een weekendje Down the Rabbit Hole of Pinkpop voel je in je portemonnee. Jij dacht deze festivals met 100 euro op zak door te komen? Dream on. Gelukkig zou het introfestival weleens een stuk goedkoper kunnen uitvallen. Het eten is namelijk gratis! Iedereen krijgt ontbijt, lunch en diner. Deze maaltijden zijn wel vegetarisch, dus als je per se een Duitse Bratwurst wil (het festival is immers in Goch) kan je bij een van de foodtrucks terecht. Ook voor een nachtelijke portie friet moet je betalen.

4. Geen Grolsch, maar Duits bier

Alle horeca-etablissementjes worden geregeld door de uitbaters van Klooster Graefenthal in Goch, waar het festival plaatsvindt. Geen Grolsch dus, zoals je gewend bent op de Nijmeegse campus, maar een lokaal gerstenat. Hetzelfde geldt trouwens voor het eten: dat wordt ook allemaal zo veel mogelijk uit de regio ingekocht. Wel zo duurzaam.

5. Meer internationale studenten

Hablo español? O Italiano? Deutsch vielleicht? Mooi. Want de kans dat je internationale studenten tegen het lijf gaat lopen op het festival is groot. Gingen de internationale uitwisselingsstudenten voorheen nog op een eigen kamp, nu gaan ook zij op introweekend. Waar mogelijk passen verenigingen hun programma’s daarop aan. Maar bij veel activiteiten maakt de taal niet uit: naar verluidt kunnen Spanjaarden, Italianen en Duitsers ook dansen.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!