5 fijne plekken om te studeren als je de UB zat bent

29 okt 2019

Ben je de UB of je huisgenoten zat en zoek je een andere plek om te studeren? Geen zorgen, in de Nijmeegse binnenstad zijn genoeg fijne hotspots waar je terecht kunt om alsnog die studiepunten binnen te slepen. We namen er vijf onder de loep.

1. DownTown

DownTown is het mooiste meisje van de klas als het aankomt op koffietentjes in Nijmegen. Het pand aan de Kannenmarkt is niet groot, maar wel lekker licht en overal waar je kijkt staan groene planten. Bovendien is de wifi stabiel en smaken de koffies en theetjes uitermate goed. Als je het plan hebt om hier een dagje te studeren, is het wel slim om vroeg te gaan. DownTown is een populair plekje waar iedereen een tafeltje wil veroveren. Om toch aan je broodnodige uurtjes slaap te komen, kun je het ontbijt even overslaan tot je hier zit. Er staat namelijk genoeg lekkers op de kaart.

Foto: Roxanne van Norde

2. The Yoghurt Barn

Hou je meer van grote ruimtes én ben je gek op yoghurt? Dan is The Yoghurt Barn jouw nieuwe favoriete studeerplek. Ga bij het raam zitten om tussen het harde werken door mensen te kijken die over Lange Hezelstraat lopen of zoek een plekje achterin voor de optimale focus. Behalve gratis wifi hebben ze hier ook fijne ontbijt- en lunchdeals die je gerust kunt bestellen zonder failliet te gaan. Voor slechts 7,50 euro krijg je namelijk yoghurt, een broodje of croissant en een warme drank. Zo heb je weer genoeg energie om de hele dag door te kunnen. Voor de vegans: tegen een meerprijs kun je ook plantaardige yoghurt bestellen.

Foto: Roxanne van Norde

3. Fresca

Je bent misschien al eens door iemand meegesleept om bij Fresca te gaan lunchen, maar bij deze knusse lunchroom aan de Van Broeckhuysenstraat kun je ook goed studeren. De wifi is er prima en de koffies die ze serveren zijn veel meer dan prima. Ook voor deze hotspot geldt: kom op tijd, want Fresca is populair. Het lekkerst zit je trouwens op de roze bank bij het raam. De hoge tafels zijn voor je studeerhouding wat minder geschikt. Bovendien zit je dan naast de taartjesvitrine, wat nog wel eens afleidend kan werken.

Foto: Roxanne van Norde

4. Kattencafé Balthazar

Studeren in een kattencafé, gaat dat wel goed? Jazeker, mits je niet in de vensterbank van deze hotspot aan de Van Welderenstraat gaat zitten. Dit is namelijk het favoriete plekje van de harige bewoners. Balthazar heeft naast zes katten ook een goed draadloos netwerk en een lunchkaart vol vegetarische en vegan gerechten. Extra leuk is de seizoenskaart met daarop ook een pumpkin spiced latte (die veel lekkerder is dan die van Starbucks). Klap je laptop open, aai zo nu en dan een kat om je zinnen te verzetten en ga vooral op de momenten dat kinderen nog op school zitten. Ondanks dat Balthazar wegens het welzijn van de katten maar drie kinderen tegelijkertijd toelaat, kunnen de allerjongsten nogal enthousiast worden van de dieren. Je begrijpt: dat is niet zo goed voor je focus.

Foto: Roxanne van Norde

5. Kushiin

Kushiin bestaat pas één jaar, maar is nu al een fijne locatie om te blokken voor tentamens. Dat is niet zo gek: de lunchroom aan de Ziekerstraat is onder andere opgericht om studenten en starters een prettige werkplek te bieden. Het resultaat is een lichte en creatieve hotspot waar de muren zijn opgefleurd met schilderijen van de Nijmeegse kunstenaar Bas Bloemberg. Hier kun je flink wat uurtjes op de wifi werken. Uiteraard onder het genot van een goede kop koffie en een lekkere lunch, mocht je daar zin in hebben.

Foto: Roxanne van Norde

 

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!