Dossier

Radboud populair in Bulgarije

19 apr 2016

De nieuwe Engelstalige bachelors van de Radboud Universiteit trekken volgend jaar veel buitenlandse studenten naar de universiteit. Nijmegen blijkt opvallend populair in Bulgarije en Litouwen.

De vooraanmeldingscijfers gaven vorige week een duidelijk beeld: de zes nieuwe Engelstalige bachelors zijn in trek bij buitenlandse studenten. Verreweg de grootste groep vooraanmeldingen komt volgens verwachting uit Duitsland. 705 Duitsers hebben zich ingetekend voor een van de nieuwe Engelstalige opleidingen.

Veel van hen komen voor de opleiding psychologie, zegt Petra van Mierlo van Dienst Studentenzaken. In Duitsland en Maastricht wordt bij die studies maar een beperkt aantal studenten ingeloot. ‘Dat verklaart voor een groot deel de toeloop naar Nijmegen. Zodra de uitslag van de loting in Duitsland en Maastricht bekend wordt, zal er zeker een redelijke groep bij ons afhaken’, aldus van Mierlo.

Er kwamen 25 aanmeldingen uit Bulgarije en 17 uit Litouwen

Na de groep Duitsers en Nederlanders (164 aanmeldingen) komen de meeste aanmeldingen uit Bulgarije (25) en Litouwen (17). En dat is opvallender. Hoe komt dat? Eén duidelijke, aanwijsbare reden is er niet volgens Laura Derkse van de communicatieafdeling van de Radboud Universiteit. ‘Bulgarije en Litouwen zijn twee van de landen waar we wel al jaren heengaan om mastervoorlichting te geven. Toen kregen we ook al regelmatig de vraag of er geen Engelstalige bachelors zijn. Dat beeld wordt nu bevestigd bij de vooraanmeldingscijfers.’ Die voorlichting richt zich op landen waar men over het algemeen goed Engels spreekt en het niveau van het onderwijs goed is. ‘En dat geldt ook voor Bulgarije en Litouwen.’

De overige aanmeldingen voor de nieuwe Engelstalige bachelors kwamen uit Groot-Brittannië (13), Turkije (13), Griekenland (12), Roemenië (12), Italië (9) en China (8). / Tim van Ham

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!