Liefde bezegeld in nieuw logo SSH&

11 mei 2016

Medewerker Freek Berends bedacht de nieuwe naam van studentenhuisvester SSHN: SSH&. Aanleiding was zijn trouwkaart uit 2011.

Als Freek Berends niet was getrouwd in 2011, had de SSHN nu niet SSH& geheten. Dat zit zo: als medewerker van de Stichting Studentenhuisvesting Nijmegen wist hij dat er gezocht werd naar een nieuwe naam, eentje die meer recht deed aan de verhuuractiviteiten in Arnhem. Twee weken voor een vergadering over het ondernemingsplan had hij van zandsteen een &-teken gemaakt. ‘Om thuis op de kast te zetten’, vertelt hij. ‘De & stond op onze trouwkaart en is er bij ons thuis altijd een beetje in gebleven.’ Tijdens de vergadering van de SSHN zat hij wat te ‘doedelen’. En plots stond daar SSH& op zijn notitieblokje.

Freek Berends bedacht SSH&. Foto: Annemarie Haverkamp
Freek Berends bedacht SSH&. Foto: Annemarie Haverkamp

De 31-jarige debiteurenbeheerder stapte met zijn vondst naar de directie. Meteen bingo. ‘Ik vond het een mooie oplossing’, zegt directeur Kees Stunnenberg. ‘Het past ook bij ons dat een medewerker met het idee kwam.’ Een duur reclamebureau was niet nodig.

De kleur is oranje
Stunnenberg onthulde het nieuwe logo vanmorgen op het grootste studentencomplex Hoogeveldt. De kleur is oranje. ‘De kleur van gezelligheid en ontluikend talent’, zegt hij in zijn korte speech. ‘Die kleur past bij studenten.’ De pay-off (slogan) noemt hij zelf ‘sterk’. Die luidt: ‘Hier wonen studenten.’

Alle complexen van de SSH& krijgen binnenkort het nieuwe logo. Op het briefpapier en de site prijkt het al – al kan het &-teken niet in een url en heet SSHN daarom daar nog SSHN.

Stunnenberg presenteerde vanmorgen ook het nieuwe ondernemingsplan voor de komende vijf jaar. Daarin belooft de SSH& dat in 2020 een kwart van de eenheden geschikt is voor short-stay. Immers, er komt steeds meer buitenlandse aanwas en de Hollandse student hopt ook meer en meer tussen landen en steden.
In Arnhem moet het aantal kamers in 2020 uitkomen op zeshonderd en Nijmegen krijgt er zo’n vijfhonderd eenheden bij. ‘Een van onze speerpunten luidt wonen is bewegen’, aldus Stunnenberg. ‘Het is belangrijk dat we meebewegen met de vraag.’ Het aantal studenten groeit de komende jaren minder hard dan de afgelopen tijd. Maar, staat in het toekomstplan, er is nog altijd meer vraag dan aanbod.

Freek Berends is trots dat zijn naamvondst op alle studentencomplexen prijkt. Zijn liefde wordt nu overal in Nijmegen bezegeld. Binnenkort neemt hij zijn echtgenote mee op SSH&-tour.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!