BètaBedrijvenBeurs viert vijfde lustrum
De BètaBedrijvenBeurs (BBB) pakt bij de viering van het vijfde lustrum, morgen in het Huygensgebouw, groots uit. Bijvoorbeeld met een lezing van de vicepresident van Shell. 'Contact met grote bedrijven is niet altijd makkelijk, maar voor de lustrumeditie was Shell bereid mee te werken.'
Twee jaar geleden zat Frank Kreuwel als student natuur- en sterrenkunde in het bestuur van de BètaBedrijvenBeurs (BBB). Nu staat hij weer op de beurs, maar dit keer namens netwerkbeheerder Alliander. Als technisch trainee vertelt hij hoe de BBB hem in contact bracht met het bedrijf. Zijn successtory is een van de lezingen die staan gepland voor het vijfde lustrum, dat woensdag 18 mei wordt gehouden.
De alumnus is in goed gezelschap, want de stichting BBB heeft voor deze 25e editie groots uitgepakt. ‘We vonden het moeilijk om een speciaal thema te geven aan de beurs dus daarom hebben we besloten om het dit jaar extra groot te maken’, vertelt student wiskunde en accountmanager Wessel Martens. Zo draven dit keer 45 bedrijven op, tien meer dan vorig jaar.
‘Het was wel even kijken hoe we alle bedrijven een plekje konden geven, maar gelukkig kunnen we gebruik maken van het restaurant van het Huygensgebouw’, vult Luuk Coopmans aan. Hij studeert natuur- en sterrenkunde en is logistiek manager van de BBB.
Een van de grote namen op het lezingenprogramma is die van Bart van de Leemput, vicepresident van Shell en Radboud-alumnus. Coopmans: ‘Contact met grote bedrijven is niet altijd makkelijk, maar voor de lustrumeditie was Shell bereid mee te werken.’ De vicepresident geeft een lunchlezing, waarin hij onder meer vertelt over de overstap van de academische wereld naar het bedrijfsleven.
Bedrijfsproblemen oplossen
Om studenten te laten kennismaken met de verschillende potentiële werkgevers, organiseren de deelnemende bedrijven dit jaar ook workshops. Zo behandelen Achmea en Gupta Strategists een aantal casussen die in groepsverband worden opgelost. Coopmans: ‘Zo wordt jouw bèta-achtergrond meteen toepasbaar. We hebben de workshops zo gepland dat ze samenvallen met de collegeblokken, dus als je twee uur vrij hebt, kun je tussendoor een workshop volgen.’
Vorig jaar mopperden studenten biologie en scheikunde dat er voor hen weinig te halen viel op de beurs. De organisatie hoopt hen dit jaar beter te bedienen. ‘Het is moeilijk om het aanbod divers te houden omdat in sommige sectoren nou eenmaal meer geld omgaat’, zegt Coopmans. ‘Daarom hebben we dit jaar een primeur met de stand van het Pivot Park.’ Dit is het bedrijventerrein in Oss gericht op de life sciences. / Steven Huls
De BètaBedrijvenBeurs is woensdag 18 mei van 10.00 tot 18.00 uur in het Huygensgebouw. Studenten die mee willen doen, kunnen zich hier opgeven. Je vindt er ook het hele programma.