Niet iedereen glijdt hard bij Splash

27 mei 2016

IN BEELD Vanmiddag was de start van Splash Nijmegen. De eerste uren waren - letterlijk - wat stroef maar met wat extra water, zeep en wat oefening moet elke glijder zonder veel moeite het einde van de 150 meter lange pop-up waterslide kunnen halen.

Wie dit weekend op de Grote Markt staat, kan er niet omheen. Tot en met zondag start daar Splash Nijmegen. Een lange glijbaan recht door de Stikke Hezelstraat, compleet met muziek, publiek en alles wat erbij hoort. Degenen die zich hebben ingeschreven kunnen urenlang met een opblaasbare band van de glijbaan.
MvD-Glijbaan-153258

Het eerste deel van het parcours is steil en zeiknat, waardoor daar het tempo hoog ligt. Maar halverwege kent de baan soms ook wat droge plekken en daar wil nog weleens iemand stilvallen. ‘Het is belangrijk dat je je kont optilt’, zegt student Judith Scherpenisse. ‘Anders val je snel stil. Maar als je het einde haalt,  is het heel leuk!’

Wil jij ook van de glijbaan maar heb je je niet ingeschreven? Dan heb je pech, het evenement is geheel uitverkocht. Meer foto’s van vanmiddag vind je op onze Facebookpagina. 

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!