Bijverdienen voor de vakantie? Word proefpersoon!

04 jul 2016

Heb jij grootse vakantieplannen maar een iets kleinere portemonnee? Verdien dan snel bij als proefpersoon. Wij zetten tien experimenten voor je op een rij. Op volgorde van verdienste, natuurlijk.

Voor €1600,- laat je infecteren met Malaria.

Het Radboudumc zoekt gezonde vrijwilligers voor een malariaonderzoek. Onder gecontroleerde omstandigheden wordt je geïnfecteerd met èn genezen van malaria. Met de winst kan je deze zomer helaas nog niet op vakantie – het onderzoek vindt pas plaats tussen 19 september en 23 december.

Voor €60 Weetjes raden.

Verspreid over drie dagen doe je experimentjes die gaan over het raden en onthouden van trivia. In totaal ben je ongeveer 7,5 uur bezig. Leuk: als je veel trivia weet maak je kans op een financiële bonus!

Voor €30 kijk naar puntjes op een scherm.

Luister naar tonen en druk op een knop als de puntjes op het scherm een bepaalde snelheid bereiken. Je ligt ongeveer 130 minuten in een fMRI-scanner, en de onderzoekers benadrukken dat je niet te veel mag bewegen. Bewaar die koffie dus voor na het experiment.

Voor €25 druk op een knop.

Tijdens dit experiment druk je op een knop wanneer je maar wilt, terwijl je af en toe een piep hoort. Dat klinkt misschien meer als een performance-kunstwerk dan als een onderzoek, maar niets is minder waar. Ondertussen wordt namelijk je hersenactiviteit gemeten.

Voor €20 Fysieke en mentale uitdaging

In dit onderzoek mag je als gezonde man drie computertaken doen. Maar alleen na een aantal fysieke en mentale uitdagingen. Spannend dus. Wel duurt het 135 minuten, en eerst moet je een online screeningsprocedure doorlopen.

Voor €15,- kijk naar plaatjes van aliens.

Je taak in dit experiment bestaat uit het leren van nieuwe woorden bij plaatjes van aliens. Het onderzoek is verspreid over twee dagen en in totaal ben je ongeveer anderhalf uur bezig.

Voor €10,-Geheugen- en intelligentietestjes.

In dit experiment wordt het effect van multilinguïsme op cognitieve vaardigheden getest. Het duurt ongeveer een uurtje, en naast Nederlands en Engels mag je geen andere taal spreken.  Schade dus, voor de Duitse psychologiestudenten.

Voor €5,- (cash)Eye-tracking experiment.

Dit experiment met een eye-tracker duurt ongeveer een half uurtje en met het briefje van vijf kan je daarna meteen de kroeg in. Let wel: geen mascara! Tenminste, niet tijdens het experiment, want dan raakt de eyetracker in de war. In de kroeg mag je het zelf weten.

Voor €5,-Een kort verhaal lezen.

Het enige wat je hier doet is een kort verhaal lezen en daar een aantal vragen over beantwoorden. Mits je geen letterkundevakken gevolgd hebt, dan ben je namelijk uitgesloten. Het duurt 15 tot 25 minuten en je moedertaal moet Nederlands zijn.

Voor iets lekkers  – Emoties herkennen in spraak

Heb je honger? Voor dit experimentje probeer je uit verschillende spraakopnames bepaalde emoties af te leiden. Het duurt ongeveer een kwartiertje en je krijgt achteraf iets lekkers.

Inschrijven is heel makkelijk en doe je hier. Voor elk experiment zijn meerdere data en tijden beschikbaar. Soms moet je je een dag van tevoren inschrijven, dus wees er op tijd bij. De meeste experimenten worden in VVV-bonnen uitbetaald. Benader voor verdere vragen de desbetreffende onderzoekers.

1 reactie

  1. Lennart Verhagen schreef op 6 juli 2016 om 14:32

    Er overlijden te veel mensen in NL door zulke medicijnonderzoeken. Het is maar hoeveel jou leven/gezondheid je waard is.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!