250 liter Radboudsap voor Vierdaagselopers

22 jul 2016

Het Radboud Café aan de Via Gladiola was niet te missen vandaag. Vierdaagselopers namen gretig de zelfgemaakte gezondheidsdrankjes en -hapjes in ontvangst.

250 liter sap maakte Monique van de Heuvel vannacht. Omdat het thema van het Vierdaagse Café dit jaar healthy power is, mengde de medewerkster van het Facilitair Bedrijf zelfgemaakte icetea met vruchtensap. Langs de Via Gladiola deelt communicatiemedewerkster Sandra Verwaal de drankjes deze middag uit. ‘Samen met mijn dochters en de dochter van een vriendin’, zegt ze. De meiden dragen Radboudrode shirts die een tikkie te groot zijn. Vierdaagselopers nemen de bekertjes gretig in ontvangst.

Ook de dochter van Patrick Leijzer van het evenementenbureau deelt drankjes uit. Collega’s van de afdeling wetenschapscommunicatie staan achter de bar. En Martijn Gerritsen, woordvoerder van de universiteit, draait de plaatjes. Ich bin wie Du, schalt over de Annastraat. Opgevolgd door Bloed, zweet en tranen van André Hazes.

GAINS
Filosofiestudenten Stijn van Uffelen en Kris Stallenberg zijn net klaar met hun werk. Een paar weken geleden introduceerden ze hun gezonde eiwitrepen GAINS. Dat werd opgepikt door de universiteit en de jongens stonden deze ochtend langs de weg om hun product uit te delen. Stallenberg vertelt dat hij een bizarre week achter de rug heeft. ‘Stijn was op vakantie in Griekenland toen de universiteit belde of we vijfhonderd repen konden produceren’, zegt hij. ‘Hij stond op het punt om door te reizen naar Turkije, maar heeft rechtsomkeert gemaakt.’ De jongens vonden bakkerij De Knollentuin bereid de repen te bakken.

‘De repen pasten goed in het thema healthy power’, aldus Patrick Leijzer. ‘Alles wat we hier vandaag serveren is gezond. Geen bitterballen dit jaar, maar fruitsnacks. En de chips zijn gemaakt van groenten.’ De bekertjes zijn biologisch afbreekbaar. Alleen het bier, dat is gewoon ouderwets bier.

Voor moor foto’s, kijk op onze Facebookpagina.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!