Open dag telt dit jaar twee dagen

04 nov 2016

De universiteit wordt vandaag en morgen overspoeld door meer dan zevenduizend scholieren. De open dag is wegens de grote drukte vorig jaar verspreid over twee dagen.

Zesduizend bezoekers op één dag, dat was een beetje te veel van het goede. Daarom heeft de universiteit er na de drukte van 2015 dit jaar voor gekozen uit te breiden naar twee open dagen. Vanavond komt de eerste groep. Meer dan drieduizend aanmeldingen zijn al binnen. De ene studie houdt één praatje, de andere kiest voor drie voordrachten; alle opleidingen zijn vertegenwoordigd vanavond.

Het totaal aantal aanmeldingen staat inmiddels op ruim 7500, en groeit nog steeds. ‘Dat zijn alleen de scholieren, daar komen hun ouders nog bij’, zegt Marco Speetjens, projectleider van de open dagen.

Beter geïnformeerde, jongere scholieren
Speetjens ziet al langere tijd dat vwo-leerlingen bij verschillende universiteiten rondneuzen, en daar eerder mee beginnen. Zo zijn er de laatste tijd meer aanmeldingen van vierdeklassers. Speetjens waagt zich niet aan een voorspelling of beter bezochte open dagen ook leiden tot meer inschrijvingen. ‘Maar dat hopen we natuurlijk wel.’

De komende open dagen zijn vooral bedoeld voor Nederlandse scholieren. ‘Op zaterdag hebben we wel een evenement voor Duitse scholieren gepland, tijdens de open dagen van maart richten we ons meer op internationals.’

Top vijf
Geneeskunde voert dit jaar opnieuw de lijst van populairste studies aan, met 1800 aanmeldingen voor de open dag. De rest van de top vijf wordt gevuld door biomedische wetenschappen (1200), biologie (meer dan 1100) en rechten en psychologie (beide net onder de 1100).

De Engelse bachelors doen het ook lang niet slecht. International business communication en artificial intelligence trekken elk meer dan driehonderd scholieren, bij chemistry staat de teller op 315 en bij molecular life sciences zelfs op 476.

Ontmoet het college van bestuur
Nieuw dit jaar is een ‘meet and greet’ met het college van bestuur van de universiteit. Ouders en scholieren kunnen op zaterdag de voorzitter en de rector magificus ontmoeten en vragen stellen in de sky lounge op de twintigste verdieping van het Erasmusgebouw.

Tijdens de open dagen zal ook een aantal ‘mystery guests’ rondlopen. Deze mensen zijn ingeschakeld door een onafhankelijke organisatie en doen op meerdere universiteiten onderzoek naar de kwaliteit van de open dagen en naar de tevredenheid van bezoekers. Speetjens: ‘Ik ben benieuwd hoe de Radboud Universiteit uit de bus zal komen. Wie weet wat we hiervan kunnen leren.’

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!