Schaatsen bij Berchmanianum

20 dec 2016

Het Berchmanianum wordt op 12 januari het decor van een biertapcursus, een workshop stoelmassage en een schaatsbaan. Radboud Services pakt uit met de eerste editie van het Winter Perspective, maar helaas niet voor iedereen.

Begin december verhuisden de laatste paters uit het voormalige kloostergebouw. Voordat de bouwvakkers het pand overnemen en ombouwen tot academiegebouw, neemt Radboud Services het gebouw voor één dag over. Er worden vijftien verschillende workshops georganiseerd – van fotoshoppen tot tarotkaarten lezen en wijn proeven – er komt een schaatsbaan, een markt en livemuziek.

De schaatsbaan ligt er maar één dag

‘Bij de totstandkoming van Radboud Services is besloten om één keer per jaar een jaarlijks dagje uit te organiseren’, zegt Paul Deneer van de organisatie. Radboud Services bestaat uit tal van ondersteunende diensten en telt in totaal zo’n 1100 werknemers. ‘Het idee van zo’n dag is dat mensen van verschillende diensten elkaar kunnen ontmoeten terwijl ze iets leuks doen. Omdat veel mensen over een tijdje in het Berchmanianum zullen werken, leek ons dat een geschikte plek. We wilden er eigenlijk een kerstmarkt van maken, maar in december was het pand nog niet beschikbaar. In januari wel, dus het wordt een wintermarkt.’

Van het programma springt er één ding uit: de schaatsbaan, die op een grasveldje tussen het Berchmanianum en het Erasmusgebouw komt. IJsliefhebbers hoeven zich er echter niet op te verheugen, zegt Remy ten Hoedt, die verantwoordelijk is voor het programma. ‘Een echte ijsbaan was te duur en het aanleggen ervan te complex. Er komt een kunststofbaan waar je met speciale schaatsen op kunt.’ Vanwege kosten- en ruimtegebruik zijn de schaatsbaan en de overige activiteiten alleen toegankelijk voor medewerkers van Radboud Services, en alleen op 12 januari.

Meer informatie over Radboud Services Winter Perspective vind je op Radboudnet.

5 reacties

  1. Pieter schreef op 20 december 2016 om 15:42

    Is dat nou wel zo gepast om een workshop tarotkaarten te geven in een voormalig klooster?..

  2. Jurgen schreef op 20 december 2016 om 16:11

    Wees gerust, er zijn ook workshops bier tappen, wijn en whiskey proeven en er worden lezingen gehouden. Wellicht dat dat meer passend is?

  3. Iris Roggema, onderzoeksvoorlichter Radboud Universiteit schreef op 21 december 2016 om 13:46

  4. Eva schreef op 21 december 2016 om 21:50

    Nog gewaagder is het om een droog voorgedragen kerstboodschap van 8 minuten op YouTube te zetten. Superhip, die ondersteunende dien… eeh… Radboud Services.

  5. Tjeerd schreef op 22 december 2016 om 14:09

    Hier blijkt niet echt respect voor de paters uit. Bovendien hoort tarotkaartenlezen ook niet thuis op een universiteit. Waarom niet een keer iets met klassieke muziek?

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!