Als de verenigingskamers maar oké zijn

10 jun 2015

De managementstudenten die over twee jaar naar het Gymnasion verhuizen, kregen vanmiddag te horen hoe de binnenkant van hun nieuwe gebouw eruit gaat zien. Toen het over de verenigingskamers ging, spitsten de meeste studenten pas echt de oren.

gymnasion
Een impressie van het nieuwe Gymnasion door architectenbureau AGS

Tijdens de presentatie over het nieuwe Gymnasion kijken studenten van de Faculteit der Managementwetenschappen vanmiddag verlekkerd naar een studentenlounge, een plek voor de studieverenigingen prominent naast de ingang, een studielandschap dat zich over drie bouwlagen uitstrekt en langer open is met wellicht zelfs hangende binnentuinen. De enthousiaste binnenhuisarchitect kan niet vaak genoeg herhalen hoe fantastisch de nieuwe inrichting wordt.

De ongeveer vijftig aanwezige studenten luisteren aandachtig naar het verhaal. Ze kunnen zelfs de verschillende vloeren alvast even voelen, verschillende samples gaan rond in de zaal. ‘Het zou aardig zijn als ik ze terug krijg, maar ze zijn eigenlijk toch van jullie’, zegt de binnenhuisarchitect lachend.

Rood en blauw
Als het thema verenigingskamers ter sprake komt, begint het geroezemoes. Het is duidelijk dat de meeste studenten voor dit onderdeel naar de presentatie zijn gekomen. Een dia komt voorbij: naast de deuren van de kamers zijn rode panelen te zien met daarop de namen van de verenigingen. ‘Maar onze verenigingskleur is blauw’, roept een vrouwelijke bestuurder van studievereniging Mundus. De binnenhuisarchitect vertelt over het plan om de verenigingskamers er uniform uit te laten zien, met ruimte voor eigen invulling. ‘Het moet van jullie zijn, daar werken we hard aan’, zegt hij.

Na afloop is er nog een klein beetje tijd over voor vragen. Daar wordt gretig gebruik van gemaakt: verschillende handen gaan de lucht in. De aanwezigen, vooral zittende of aankomende studentbestuurders, willen meer weten over het lot van de verenigingen. ‘We zitten straks dichtbij het studielandschap, terwijl er van de verenigingskamers nog wel wat lawaai kan komen, heeft dit gevolgen?’ De architect probeert de student gerust te stellen door te zeggen dat een bureau heeft uitgezocht hoe de nieuwe akoestiek zal zijn. Volgens dat onderzoek levert het geen overlast op. ‘Je leeft met zijn allen in een gebouw, dus moeten er wel regels zijn’, vult decaan Rob van der Heijden aan.

Zoals verwacht komen er ook vragen uit de zaal over stopcontacten. De studenten kunnen gerust zijn: onder de helft van de stoelen komt een stopcontact. / Felix Wagner

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!