Annemarie Haverkamp stopt als hoofdredacteur Vox

24 okt 2022

Annemarie Haverkamp stopt na elf jaar als hoofdredacteur van Vox. Het universiteitsblad is op zoek naar een opvolger.

In oktober 2011 begon Annemarie Haverkamp aan de Radboud Universiteit als hoofdredacteur van universiteitsblad Vox. Ze stapte over van dagblad De Gelderlander, waar ze onder meer redactiechef was. Haverkamp blijft wel in dienst van Vox, maar dan parttime en niet langer als leidinggevende.

Bronzen Uil

Bijna een jaar geleden overleed haar gehandicapte zoon Job, over wie ze achttien jaar columns en boeken schreef. ‘Het heeft mijn leven drastisch veranderd’, vertelt ze over dat verlies. ‘Sinds zijn overlijden heb ik scherper voor ogen waar mijn hart ligt en dat is bij het schrijven. Daar wil ik dan ook meer tijd en ruimte voor maken.’

Haverkamp publiceerde de afgelopen jaren meerdere boeken, waaronder de roman De achtste dag. Met dat boek won ze twee debuutprijzen: de Bronzen Uil (Belgisch) en de Anton Wachterprijs (Nederlands). Ze wil onder meer gaan werken aan een nieuwe roman en haar freelancewerkzaamheden uitbreiden.

Vacature

Onder het hoofdredacteurschap van Haverkamp verschoof de focus van papier naar online. Toen ze in 2011 begon, was Vox een maandblad. Inmiddels verschijnt het magazine nog zo’n vijf keer per jaar. Vox nam een videoredacteur aan en werkt met social mediaredacteuren. De website voxweb.nl kent inmiddels ook een Engelstalige sectie.

Vox is op zoek naar een nieuwe, ervaren hoofdredacteur. Een vacature staat inmiddels online.

Leuk dat je Vox leest! Wil je op de hoogte blijven van al het universiteitsnieuws?

Bedankt voor het toevoegen van de vox-app!

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!