Arjen Lubach naar Radboud Open Air

05 apr 2018

Tv-presentator en programmamaker Arjen Lubach geeft 24 mei een lezing tijdens Radboud Open Air, de dag dat de Radboud Universiteit haar 95ste verjaardag viert.

Radboud Open Air is een serie van lezingen in de buitenlucht, verspreid over verschillende locaties op de campus, ter gelegenheid van het negentiende lustrum van de Radboud Universiteit.

Donderdag met Lubach

Onder de gelegenheidstitel ‘Donderdag met Lubach’ verzorgt televisiemaker Arjen Lubach de ‘grande finale’ van Radboud Open Air op het hoofdpodium op het Erasmusplein. Aansluitend vindt het festival Radboud Rocks plaats.

De organisatie wilde graag een bekende naam strikken. ‘Lubach spreekt natuurlijk veel studenten aan. Gelukkig was hij beschikbaar’, aldus programmamedewerker Sanne Messnig. Met zijn populaire latenightshow Zondag met Lubach trekt de televisiemaker wekelijks meer dan een miljoen kijkers.

Lubachs lezing heeft ‘verandering’ als thema. Aan de hand van voorbeelden uit zijn eigen carrière en leven laat hij zien wat verandering met je doet, en hoe (sociale) media en literatuur aan verandering onderhevig zijn. Messnig: ‘Dat sluit ook mooi aan bij het universiteitsmotto change perspective.’

Superintelligentie

Voorafgaand aan Lubachs optreden (aanvang 15.30 uur) kunnen studenten en medewerkers aanschuiven bij kleine colleges. Daarin geven wetenschappers lezingen over vragen als ‘Wat als we mensen kunnen printen?’ en ‘Bang voor superintelligentie?’

Hoeveel geld met het inhuren van Lubach gemoeid is, is niet bekend. Sprekersbureaus vragen al snel tussen de vijf- en tienduizend euro voor vergelijkbare sprekers.

Het programma van Radboud Rocks wordt volgende week woensdag bekend gemaakt.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!