Dossier

Asap houdt haar vier zetels vast

28 mei 2014

Tranen met tuiten tijdens de verkiezingenuitslag vanmiddag in het Cultuurcafé. Sommige van blijdschap, andere van verdriet. Een verrassing was de uitslag niet: het blijft vier-vier voor asap en AKKUraatd.

Mark Vlek de Coningh
Mark Vlek de Coningh

Het is druk in het Cultuurcafé. Vergezeld van bier en goede vrienden wachten de kandidaten voor de opleidingscommissies, de facultaire studentenraden en de leden van asap en AKKUraatd de uitslag van de studentenverkiezingen af. Overal in het café turen gespannen gezichtjes naar het podium.

‘Heel spannend wordt het vandaag niet, want jullie hadden nagenoeg hetzelfde programma,’ kondigt de presentator de uitslag jolig aan. En inderdaad, de strijd tussen asap en AKKUraatd gaat vooral om naam en eer. Qua idealen liggen de twee partijen namelijk niet ver uit elkaar, bleek vorige week al uit het debat tussen de twee.

Spanning
Toch heerst er spanning, want asap haalt AKKUraatd wel erg snel in de laatste jaren. Had asap in 2011 nog maar twee zetels in de studentenraad, vorig jaar waren dat er al vier. AKKUraatd daarentegen daalde van vijf naar vier zetels. Dit jaar blijft de uitslag hangen op vier-vier, zo blijkt.

In de fractie van AKKUraatd kan het nog spannend worden, want de nummer zes op de lijst, Fedor Hageman, heeft een groot aantal voorkeursstemmen weten te bemachtigen. Als hij wil, kan hij daarmee de zetel van nummer op de lijst, Bas Romeijn, afpakken. Berusting – het oude niveau is niet behaald – is er bij Jordy Davelaar, de huidige lijsttrekker.

Bij asap overheerst ontlading en vreugde: de politici hebben hun winst van vorig jaar vast weten te houden. Mark Vlek de Coningh, lijsttrekker van asap, heeft er zin in: ‘Ik ben heel blij met de drie collega’s met wie ik de studentenraad in ga en ik heb veel vertrouwen in de samenwerking met AKKUraatd.’ / Marlon Janssen

0 reacties

  1. Nemo schreef op 28 mei 2014 om 18:07

    * OLC’s (OPCO gebruikt men alleen bij Letteren)
    * Jordy
    * drie collega’s

    You’re welcome.

  2. Pepijn Eymaal schreef op 28 mei 2014 om 19:05

    “haalt AKKUraadt”… Het schrijven van de naam van de fractie gaat de redactie klaarblijkelijk erg slecht af.

    Daarnaast wordt de lijsttrekker tranen van verdriet aangeschreven. Toevallig stond ik naast de beste man, zodat ik kan weten dat een en ander op zuiver feitelijke onjuistheden is gebaseerd.

    Wat betreft journalistiek is het zeker bizar dat de lijsttrekker van AKKUraatd dan niet eens is gevraagd om een reactie, zoals de lijsttrekker van asap dat wel is.

    Slechte journalistiek dit… van Vox wordt beter verwacht.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!