Introductiespecial: wat zijn de hotspots van Nijmegen?

18 aug 2017

De El Sombrero, Fuik en TweeKeerBellen kent elke student na zijn introductie. Maar waar moet je nog meer zijn in Nijmegen? Vox helpt de eerstejaarsstudent een eindje op gang in de nieuwe introductiepspecial. Vanaf vandaag te lezen.

Wat dacht je van een speciaalbiertje in het beste café van Nederland, een lunch in een kattencafé of een dancefeest in een oude fabriek? Het kan allemaal in Nijmegen, en de kans is groot dat je tijdens je introductie nog niet op deze plekken belandt. Daarom in de nieuwste Vox, speciaal voor eerstejaars: waar moet je tijdens je studententijd zeker een keer heen?

Natuurlijk gaat studeren niet alleen maar over de vraag waar je de lekkerste drankjes kunt bestellen. Daarom ook in deze Vox een klein inkijkje in de diversiteit aan onderzoeken die allemaal worden gedaan op de Radboud Universiteit. Wist je bijvoorbeeld dat er bij de Nijmeegse afdeling van sterrenkunde vooruitstrevend onderzoek wordt gedaan naar zwaartekrachtsgolven? In het Erasmusgebouw wordt onderzoek gedaan naar de Nederlandse identiteit en in het Grotiusgebouw nemen juristen het Nederlandse asielbeleid onder de loep.

Do’s en don’ts

Goed – we kunnen ons voorstellen dat je hier nog niet zo mee bezig bent. Eerst maar eens een mooie kamer vinden. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Ook daar helpen wij een handje mee. Volg ons stappenplan en voor je het weet zit jij er warmpjes bij. Het moeilijkste begint dan pas: in goede harmonie samenwonen met je huisgenoten. Wij zetten een paar do’s en don’ts op een rij.

Nog een laatste tip: mocht je nu verdwalen tijdens je eerste weken op de Nijmeegse campus, spreek dan eens een portier aan. Dat zijn vaak bijzonder aardige heren (en soms dames). Vox portretteerde er drie.

Lees de Vox hier (of gris er een uit de bakken).

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!