Brand in een studentenhuis in centrum Nijmegen: ‘Onze gang stond vol rook’

03 feb 2021

In een studentenhuis boven eethuis Changs Streetfood in het centrum van Nijmegen heeft dinsdagavond brand gewoed. De brandweer rukte kort na 21.00 uur groots uit en had de brand vrij snel onder controle. Later op de avond controleerde de brandweer het pand vanwege een mogelijke gaslekkage, maar dat bleek loos alarm.

De brand in het pand aan de Lange Hezelstraat is ontstaan in een studentenkamer, daarbij kwam veel rook vrij. De brandweer rukte met meerdere wagens uit, ook een ambulance en politie zijn ter plaatse.

Ook het naastgelegen pand is ontruimd vanwege de rook. Niemand raakte gewond, meldt een woordvoerder van de brandweer.

Zes bewoners brachten zich via het dak aan de achterkant van het gebouw in veiligheid. Een uit de woning gehaalde kat, die rook ingeademd heeft, kreeg door de dierenambulance zuurstof toegediend en is inmiddels weer in orde.

De Lange Hezelstraat is de oudste winkelstraat van Nederland met historische panden.

‘De gang stond vol rook’

De zes bewoners van het pand waar brand is geweest kunnen vannacht niet in het pand blijven. Er is veel rook- en roetontwikkeling geweest, aldus een woordvoerder van de brandweer. Ze worden in eerste instantie opgevangen in het politiebureau. Twee van hen hebben voor de nacht zelf onderdak geregeld: vier worden door de gemeente opgevangen.

‘We hoorden bij de buren het brandalarm afgaan’, zegt bewoner Bram, die op zijn badslippers zijn woning heeft verlaten. ‘Een huisgenoot zag rook bij de buren. Wij zijn meteen het huis uitgegaan. Onze gang stond ook al vol rook.’

Ook het naastgelegen pand werd ontruimd. Later zelfs, uit voorzorg, nog een keer omdat de brandweer een gaslucht meende te ruiken. Onderzoek leerde dat er geen gaslek was, waarna de buren weer terug konden naar hun huis.

Dit artikel van Leon van Wijngaarden en Anne Nijtmans verscheen eerder in de Gelderlander.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!