Dossier

Bijna anderhalf miljoen voor honoursprogramma’s in masterfase

19 nov 2010

De Radboud Universiteit Nijmegen ontvangt 1.490.000 euro van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen voor de honoursprogramma’s in de masterfase. De universiteit voegt daar eenzelfde bedrag aan toe. Daarmee kunnen jaarlijks 150 masterstudenten een verdiepend onderwijsprogramma volgen bij de Radboud Honours Academy. Deze programma’s focussen zich op samenwerking met buitenlandse universiteiten, reflectie op wetenschap en maatschappij en op de professionele wereld (bedrijven, overheden, koepelorganisaties).  

Drie honoursprogramma’s masterfase
Met ingang van het studiejaar 2011 – 2012 kunnen getalenteerde studenten via de Radboud Honours Academy een keuze maken uit drie mastersprogramma’s:

Beyond the Frontiers
Jaarlijks zijn er vijftig beurzen van maximaal 5000 euro beschikbaar voor studenten die onderzoek willen uitvoeren in het buitenland. Masterstudenten kunnen hiervoor in overleg met hun scriptiebegeleider een voorstel indienen.

Reflections on Science
Jaarlijks worden zestig studenten in staat gesteld om zich in multidisciplinair en internationaal samengestelde denktanks of researchpanels te buigen over belangrijke complexe vraagstukken. Hierbij brengen zij kennis vanuit hun eigen wetenschappelijke discipline in. De vragen komen van  buiten-universitaire organisaties (bedrijven, koepelorganisaties, overheden en kantoren). Elke denktank bestaat voor de helft uit studenten van de Radboud Universiteit Nijmegen en voor de andere helft uit studenten van Europese en Amerikaanse partneruniversiteiten.

Reflections on professions
Jaarlijks krijgen veertig masterstudenten de mogelijkheid zich voor te bereiden op verantwoordelijke functies in bedrijven, overheden en andere organisaties. Zij worden geconfronteerd met alle mogelijke professionele dilemma’s en bestuderen wat maatschappelijk verantwoord of duurzaam ondernemen en public en corporate government in de praktijk betekenen en hoe daarmee in verschillende nationale culturen omgegaan wordt.

Sirius Programma
De toekenning maakt deel uit van het Sirius Programma. In 2008 ontving de Radboud Universiteit reeds 4,9 miljoen euro voor honoursprogramma’s in de bachelorfase. In het totaal was voor alle aanvragen voor honoursprogramma’s in de bachelor- en masterfase van universiteiten en hogescholen ongeveer 48 miljoen euro beschikbaar.
Zes van de elf aanvragen zijn gehonoreerd. Naast de Radboud Universiteit Nijmegen zijn dat projecten van de universiteiten van Utrecht, Delft, Groningen, Leiden en Maastricht.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!