Bikkelen in de hitte voor een gratis festival

01 jul 2018 ,

Het is zweten voor de leden van AKKU. De studentenvakbond is dit weekend in groten getale aanwezig op Down the Rabbit Hole. Niet alleen om te feesten, maar ook om te werken. Onder de brandende zon leiden de studenten auto's naar hun plek.

Down the Rabbit Hole, op het terrein van recreatiepark De Groene Heuvels, is praktisch om de hoek voor studenten in Nijmegen. Maar met een prijs van meer dan 150 euro voor een toegangskaartje is, hoe aanlokkelijk ook, het festival niet voor alle studenten weggelegd.

Leden van studentenvakbond AKKU bedachten daar iets op: vrijwilligerswerk doen. ‘Je moet twee shifts draaien van acht uur’, vertelt Tessa van Erp in fluorescerend hesje, terwijl ze auto’s en busjes op de medewerkersparkeerplaats naar hun plek wijst. ‘Dan krijg je een gratis ticket voor het festival.’ Het zweet staat op haar voorhoofd. ‘Gelukkig rijdt de organisatie rond met zonnebrandcrème.’

Maar het is het waard, vindt ze. Want hoe krijg je als student anders de kans om Queens of the Stone Age, Nick Cave en Jungle gratis aan het werk te zien?

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!