Boekhandel Roelants op campus sluit deuren

12 dec 2019

Boekhandel Roelants verdwijnt van de campus. De winkel, die vierenhalf jaar op het universiteitsterrein gevestigd was, maakt verlies. 20 december is de laatste dag van de winkel.

‘Ik vind het echt heel jammer dat ik de boekhandel op de campus moet sluiten’, reageert Wouter Roelants in een bericht op het intranet van de universiteit. ‘Met veel plezier hebben we in de afgelopen jaren op de campus gewerkt, maar financieel is het helaas onmogelijk hiermee door te gaan.’ De sloop van de Thomas van Aquinostraat zorgde voor een verminderde aanloop. Ook worden steeds meer boeken digitaal aangeschaft.

In 2015 opende Roelants zijn winkel op de campus. De Studystore, die daarvoor in de ruimte gevestigd was, moest zijn deuren ook al sluiten wegens tegenvallende inkomsten.

Global Lounge

De universiteit betreurt het vertrek van ‘haar’ boekwinkel. ‘De boekhandel was een verrijking van onze campus, maar de keuze van Roelants is begrijpelijk en helaas onvermijdelijk’, zegt Wilma de Koning, vicevoorzitter van het college van bestuur.

De winkel verkoopt ook merchandisespullen, zoals bedrukte truien met het logo van de universiteit erop, en waardebonnen. Wat de gevolgen zijn van het vertrek van Roelants voor de Global Lounge, die in dezelfde ruimte is gevestigd, is nog niet bekend.

4 reacties

  1. Mirjam Kersten schreef op 12 december 2019 om 21:22

  2. Theo Bongaerts schreef op 13 december 2019 om 11:43

    Diep treurig! Ik heb bijna veertig jaren lang boeken gekocht in de boekhandel op de campus, en er tijdens lunchpauzes veel boeken ingekeken. Het is toch een beetje bizar dat een universiteit geen boekwinkel meer heeft op haar terrein.

  3. Curry51 schreef op 13 december 2019 om 13:39

    Het is toch godgeklaagd dat een boekhandel op de campus van een universiteit met duizenden medewerkers en studenten zijn hoofd niet boven water kan houden…

  4. Jan Hein Furnee schreef op 13 december 2019 om 17:48

    Wat ontzettend jammer! Zonder een goede boekwinkel zijn we toch een beetje minder goede universiteit.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!