Brand in het Grotius

17 okt 2017

Zwaailichten, brandweerauto's en talloze medewerkers die uit hun kantoor verbannen werden: vanmorgen brak er in het Grotiusgebouw een kleine brand uit. Het gebouw is voorlopig niet toegankelijk, maar de brand is inmiddels onder controle. Studenten die vandaag tentamen in het gebouw hebben kunnen niet juichen: de tentamens gaan gewoon door op een andere locatie.

Vanmorgen ontstond er in het Grotiusgebouw een kleine brand met veel rookontwikkeling. De locatie van de brand werd snel gevonden en daarna was het vuur snel onder controle. Rond 11.00 vandaag geeft de universiteit een update over de oorzaak en de gevolgen van de brand. Wel geeft de universiteit via Twitter te kennen dat het gebouw tot zeker 12.00 niet toegankelijk is. De tentamens die vandaag gepland staan zullen wel plaatsvinden. Studenten die een tentamen moeten maken, krijgen nog bericht over de nieuwe locatie.

Update 11.14: het Grotiusgebouw is de rest van de dag niet meer toegankelijk, vanavond volgt een update over hoe dit de rest van de week zal zijn. De universiteit geeft aan dat studenten die les hebben in het gebouw hun blackboard goed in de gaten moeten houden voor alternatieve locaties. Daarnaast roept de universiteit iedereen op om eventueel geparkeerde auto’s onder het gebouw zo snel mogelijk weg te halen.

Update 12.22: medewerkers kunnen om 13.00 onder begeleiding spullen ophalen van hun werkplek. Verder deelt de universiteit mee dat het gebouw ook morgen nog niet toegankelijk zal zijn.

1 reactie

  1. Frank schreef op 19 oktober 2017 om 13:57

    Kom eens met een update. Of met een nieuw verslag vanaf de locatie. Hoe ziet het gebouw er uit? Stinkt het er? Is er schade zichtbaar? Word er al weer gestudeerd? Is de collectie toegankelijk?
    Dit is jullie taak als onafhankelijk platform. En eigenlijk had ik gisteren al informatie willen hebben.
    De vernieuwde Radboud app zwijgt ook in alle talen, terwijl juist dit soort actuele zaken over het open en dicht zijn van gebouwen in die app zou moeten worden doorgegeven.
    Kom op, er op uit! Wees actief!

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!