Campusdieven gaan aan de haal met camera’s en microfoons

29 nov 2023

Er zijn dieven actief op de campus. Onder andere in TvA1 en in het Spinozagebouw is de afgelopen dagen elektronische apparatuur gestolen. Er is aangifte gedaan bij de politie en er komt extra toezicht, kondigt de universiteit aan.

“Vriendelijk verzoek om deze ruimte na gebruik af te sluiten”. Op verschillende deuren in Thomas van Aquino 1, waaronder het Teaching and Learning Centre, hangt een papier met deze boodschap.

In meerdere kamers in het onderwijs- en kantoorgebouw werden afgelopen week dan ook waardevolle spullen gestolen. Het gaat onder andere om een smartboard, een soundbar en een projectiescherm, staat  te lezen in een mail die werd rondgestuurd naar medewerkers.

TvA1 is niet het enige gebouw waar dieven actief waren, vertelt een universiteitswoordvoerder desgevraagd. Ook in het Spinozagebouw werd elektronische apparatuur ontvreemd, zoals camera’s en microfoons. Bij de universiteit zijn vier diefstallen bekend die de afgelopen dagen werden uitgevoerd.

Extra toezicht

Vanwege ontbrekende onderwijsmaterialen door de diefstallen moesten verschillende colleges verplaatst worden naar andere onderwijsruimten. ‘Dat is weliswaar gelukt, maar het is natuurlijk hartstikke vervelend voor docenten en studenten’, aldus de woordvoerder.

‘We vragen iedereen om waakzaam te zijn’

Namens de universiteit is aangifte gedaan bij de politie. De komende tijd komt er extra toezicht op de campus. Hoe precies, wil de woordvoerder niet zeggen. ‘We vragen iedereen om waakzaam te zijn.’

Ook zal er nadrukkelijker op toegezien worden dat onderwijsruimtes op slot gaan. ‘Daarbij proberen we te voorkomen dat docenten of studenten voor dichte deuren komen te staan.’

Betrap je een dief op heterdaad? Bel dan het alarmnummer van de universiteit: 024-3655555. Bij minder urgente gevallen kan je bellen naar de afdeling beveiliging op het nummer 024-3619000.

Leuk dat je Vox leest! Wil je op de hoogte blijven van al het universiteitsnieuws?

Bedankt voor het toevoegen van de vox-app!

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!