Huiskamers (2): Tosti’s en Snickers

03 mrt 2015

Studenten die na college naar hun kamer snellen, zijn er genoeg. Gezellig is anders, vond de Universitaire Studentenraad. Ze kwam met een plan: huiskamers. Drie telt de campus er inmiddels. Vandaag: FNWI.

Thijs Miedema in de huiskamer van de FNWI. Foto: Duncan de Fey
Thijs Miedema in de huiskamer van de FNWI. Foto: Duncan de Fey

Thijs Miedema, bestuurslid bij Olympus (koepel van bètastudieverenigingen):
‘Elke donderdag houdt Marie Curie, de studievereniging van Natuur- en sterrenkunde, haar biermiddag hier. We bestellen dan ook gelijk eten voor de hele groep, dat is zo’n grote hoeveelheid dat cafetaria Het Eethuis gelijk weet dat ze weer naar ‘het groene gebouw’ moeten. Soms zitten we hier met wel 150 man.

Vanaf vier uur kun je een biertje kopen voor zestig cent, en er zijn tosti’s, Snickers en fris, van alles eigenlijk. We hebben geluk dat de ruimtes beheerd worden door studenten. Daardoor is het allemaal een stuk goedkoper dan bij het Facilitair Bedrijf. Als zoiets voor en door studenten wordt gedaan, slaat het volgens mij ook sneller aan dan wanneer het van bovenaf wordt geregeld.

Er heerst hier een typisch studentikoze sfeer door de doorgezakte banken die overal staan. Het zijn er minstens dertig! Die plukken we overal vandaan, en ze gaan hier pas weer weg als je er écht niet meer op kan zitten. Fonkelnieuwe spullen willen we niet, die zouden het karakter tenietdoen. Onze huiskamer is al behoorlijk perfect zoals-ie is. Het enige wat ik nog mis, is een likje verf op de muren. Die zijn van kaal beton, behoorlijk saai als je het mij vraagt.’ / Timo Nijssen

Kijk voor meer huiskamers in Vox 6

0 reacties

  1. Informaticus schreef op 3 maart 2015 om 16:17

    Beetje jammer dat Olympus, de koepelvereniging, hier een verhaal ophangt wat enkel over Marie-Curie lijkt te gaan.

    Er zijn nog 5 andere studieverenigingen die gebruik maken van zowel de Noord- als Zuidkantine. Sigma heeft ook wekelijkse borrels. Thalia is er minimaal elke twee weken te vinden. Die bestellen dan 60 pizza’s, en de bezorgers van Domino’s brengen die via het raam naar binnen.

    Overigens een detail over die muren: die mogen van de architect(!) niet geschilderd worden, omdat hij dat niet bij het gebouw vindt passen….

    • Andere informaticus schreef op 3 maart 2015 om 16:53

      Zeur niet. Wat veel storender is, is dat het nu lijkt alsof deze ‘huiskamers’ er zijn gekomen dankzij een recent plan van de USR. Dat is dus niet zo. Sinds de opening van het Huygensgebouw zijn de Noord- en Zuidkantine al een groot succes en zelfs in de oude gebouwen daarvoor waren er al soortgelijke studentenkantines.

  2. Martine Zuidweg schreef op 3 maart 2015 om 21:32

    Dat laatste is waar. De bèta’s hadden al ‘huiskamers’ voordat de USR het plan bedacht. In dit artikel zijn ze vooral bedoeld als lichtend voorbeeld.

  3. Beta-student schreef op 4 maart 2015 om 10:32

    “Fonkelnieuwe spullen willen we niet, die zouden het karakter tenietdoen”

    Vindt wie? De vaste garde of het merendeel van de 2000+ beta studenten?

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!