Huiskamers (3): Koffiemannen

05 mrt 2015

Studenten die na college naar hun kamer snellen, zijn er genoeg. Gezellig is anders, vond de Universitaire Studentenraad. Ze kwam met een plan: huiskamers. Drie telt de campus er inmiddels. Vandaag die van de Faculteit der Filosofie, Theologie en Religiewetenschappen.

Eline van den Berg  in de huiskamer van de faculteit FTR. Foto: Duncan de Fey
Eline van der Berg in de huiskamer van de faculteit FTR. Foto: Duncan de Fey

Eline van der Berg, 22 jaar, voorzitter Facultaire Studentenraad Filosofie, Theologie en Religiewetenschappen:

‘Onze huiskamer op de vijftiende verdieping is wat de faculteit bindt. Doordat we maar een kleine faculteit zijn, is het een heel persoonlijke plek: je komt elkaar hier tegen en dan neem je even de tijd om bij te praten. Er komen zowel studenten als medewerkers, dat maakt het gemakkelijk om een docent even aan te schieten. Dat is wel anders op de andere verdiepingen met al die dichte deuren.

De huiskamer bestaat al een hele tijd. Geen idee hoe lang precies, maar in elk geval sinds de verhuizing van onze faculteit naar het Erasmusgebouw in 2006. Veel mensen komen hier tussen de colleges door en in de pauzes een kopje koffie of thee halen. We hebben twee leuke koffiemannen, die koffie zetten en met wie je ook een praatje kunt maken. Dat zorgt toch ook weer voor dat persoonlijke contact.

Ik hoor wel eens dat studenten van andere faculteiten hier komen omdat de koffie zo veel goedkoper is. Maar ik zie toch vooral mensen van onze eigen faculteit. De studieverenigingen houden hier hun borrels en de hele faculteit viert op deze plek kerstfeest. Je kunt wel stellen dat áls er iets te vieren valt, het in de huiskamer gebeurt.’ / Timo Nijssen

Kijk voor meer huiskamers in Vox 6

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!