Christoph Lüthy nieuwe decaan FTR-faculteit

06 jun 2016

Christoph Lüthy wordt de nieuwe decaan van de Faculteit der Filosofie, Theologie en Religiewetenschappen. Vanaf 1 juli volgt hij Hans Thijssen op, die na 12 jaar zijn hoogleraarschap weer oppakt.

Christoph Lüthy (52) is nu nog hoogleraar Geschiedenis van filosofie en wetenschap bij de FTR- en FNWI-faculteit, maar treedt op 1 juli in dienst als decaan van de FTR-faculteit. Hij volgt Hans Thijssen op, die verbonden blijft aan de faculteit. Lüthy’s onderzoek richt zich op de wetenschappelijke revolutie tussen 1600 en 1800 en op het begrip van materie in de natuurkunde, scheikunde en natuurfilosofie.

Op de website van de Radboud Universiteit noemt Lüthy de FTR-faculteit ‘de zegelbewaarder’ van de Radboud Universiteit. ‘Ik beschouw het als een grote eer om deze kleine, maar fijne en toonaangevende faculteit te mogen vertegenwoordigen.’

Lüthy is geboren in Zürich en studeerde in Oxford, Basel en Harvard. Hij werkte in Berlijn en Rome, alvorens in Nijmegen te beginnen. Hij is lid van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!