College praat met DNUN over gekraakte kantine

04 mei 2015

Het college van bestuur heeft De Nieuwe Universiteit Nijmegen uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Het gekraakte Café Terecht, in de oude rechtenkantine, is een van de onderwerpen van gesprek.

DNUN vanochtend bij de kraakactie van de voormalig rechtenkantine. 'We blijven hier gewoon zitten.' / Foto: Vox
DNUN in de voormalig rechtenkantine. Foto: Vox

Het college van bestuur heeft De Nieuwe Universiteit Nijmegen (DNUN) uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Reden voor dit gesprek is de brief die DNUN naar het college stuurde over de totstandkoming van Café Terecht! in de oude rechtenkantine.

Donderdag 30 april kraakten studenten van DNUN de ruimte aan de Thomas van Aquinostraat 8. Er zijn lezingen over een nieuwe inrichting van de universiteit en studenten kunnen langskomen om te studeren of voor een kop koffie. DNUN is onder meer kritisch over de commerciële invloed van het onderzoek en het gebrek aan medezeggenschap.

Het college van bestuur sprak vorige week van ‘een ongewenste situatie’ en verzocht de studenten te vertrekken. Ze konden via de reguliere weg een ruimte op de campus aanvragen. DNUN zei echter gewoon te blijven zitten.

Ook vandaag waren weer enkele studenten aanwezig in de voormalige kantine, die nu dus een actie-en debatcentrum is. Jesse (wil niet met achternaam vernoemd worden), een van hen, benadrukt dat het café niet alleen van DNUN is. ‘DNUN de plek heeft ingericht, maar is zeker niet de eigenaar of de enige gebruiker van de ruimte. Er zijn ook andere organisaties die gebruikmaken van de ruimte, zoals de University of Asylum en The Critical Theory Lab. Bij het gesprek met het college zullen ook deze organisaties aanwezig zijn.’

Martijn Gerritsen, woordvoerder van de Radboud Universiteit, laat weten dat het college niet op de hoogte is gebracht van de aanwezigheid van andere partijen dan DNUN. / Jolene Meijerink 

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!