College van bestuur vanaf 1 januari weer compleet: Agnes Muskens treedt toe als vicevoorzitter

29 nov 2021

Agnes Muskens is de nieuwe vicevoorzitter van de Radboud Universiteit. Zij treedt op 1 januari toe tot het college van bestuur. Muskens heeft een achtergrond in de banken- en consultancywereld.

Voorzitter Daniël Wigboldus maakte het aantreden van Agnes Muskens vandaag bekend tijdens de vergadering van het college van bestuur met de studenten- en ondernemingsraad. ‘Het doet mij, mede namens de rector, groot genoegen dat onze raad van toezicht zojuist een nieuw collegelid heeft benoemd’, aldus Wigboldus. ‘Wij kijken uit naar de komst van Agnes Muskens.’ Sinds het vertrek van Wilma de Koning dit voorjaar miste het college een vicevoorzitter.

Agnes Muskens werkte tot de zomer van dit jaar als partner bij Deloitte Consulting. In die rol was ze verantwoordelijk voor de dienstverlening aan banken en verzekeraars op het gebied van financiën. In een verder verleden – tot 2008 – bekleedde ze verschillende managementposities bij financiële instellingen, zoals ABN AMRO en NIBC.

Zware portefeuille

Muskens krijgt een ‘zware’ portefeuille in het bestuur van de Radboud Universiteit. Als vicevoorzitter moet zij leiding gaan geven binnen dossiers als ICT, financiën, sociale veiligheid, werkdruk en inclusie.

In een persbericht van de universiteit zegt Muskens uit te kijken naar haar nieuwe baan. ‘Ik voel me vereerd om als bestuurder, in nauwe samenwerking met overige bestuursleden, medewerkers en studenten, bij te kunnen dragen aan de verdere ontwikkeling van het stevige fundament van de Radboud Universiteit.’

In hetzelfde bericht prijst Merel van Vroonhoven, voorzitter van de Raad van Toezicht, Muskens om haar jarenlange ervaring op het gebied van financiën en bedrijfsvoering. ‘Haar expertise vormt een uitstekende aanvulling op reeds aanwezige wetenschappelijke en onderwijskundige kennis in het college van bestuur. Bovendien heeft ze een scherp oog voor talentontwikkeling en diversiteit.’

Vrouw

Na het vertrek van Wilma de Koning, die de Radboud Universiteit inwisselde voor de KNAW, werd er nadrukkelijk gezocht naar een vrouwelijke bestuurder. Het college bestaat immers verder uit mannen: voorzitter Daniël Wigboldus en rector Han van Krieken.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!