Comedy night in Nijmegen

08 jan 2015

Er is nog te weinig comedy in het oosten van het land, vindt Amerikanistiekstudent Zuva Martens. Hij richtte daarom Konings Comedy op.

Foto: eigen archief van Zuva Martens
Foto: Laura van der Meulen

Comedy naar het oosten halen, dat is het doel van Zuva Martens (23). Volgens de student Amerikanistiek zijn er te weinig comedy-optredens te vinden in Nijmegen. ‘In de Randstad zijn meerdere comedyclubs. Maar comedy is natuurlijk niet alleen voor het westen van het land.’

Fiasco
Hij herinnert zich zijn eerste keer nog maar al te goed. ‘Het was verschrikkelijk! Het was tijdens een comedy night in Tilburg, ongeveer anderhalf jaar geleden. Ik ging er naartoe als bezoeker, maar er was een plek vrij dus toen heb ik mijn kans gegrepen. Ik kreeg twaalf minuten podiumtijd, maar na acht minuten was ik al klaar. Het was ook helemaal niet grappig. Ik ging flink op mijn bek.’ Ondanks het fiasco had Martens de smaak te pakken en ging hij door.

Martens besloot comedy naar Nijmegen te halen en startte Konings Comedy. Reden voor de naam is de plek waar de avond plaatsvindt: Café de Opera aan het Koningsplein. In december vond de eerste editie plaats. Tijdens de tweede editie op 20 januari zullen zes comedians optreden, onder wie Remko Lamers en Samir Fighil. Martens zal de avond aan elkaar praten.

Bij deze editie is Martens de enige student die optreedt. Hij hoopt dat daar snel verandering in komt. ‘Studenten die er ooit aan dachten het eens te proberen, nodig ik van harte uit om zich te bij mij te melden.’ Heeft Martens nog tips voor de beginnende comedians? ‘Probeer te ontspannen en jezelf te zijn. En vergeet niet: de eerste keer is altijd eng.’ / Jolene Meijerink

0 reacties

  1. cultuurcafé schreef op 21 januari 2015 om 16:11

    Ik zeg goed bezig.. Steeds meer comedy in Nijmegen. Kom ook eens kijken in het cultuurcafé elke 1e woensdag van de maand v.a. 20u!

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!