CultuurCafé krijgt make-over

13 jul 2016

Het CultuurCafé krijgt deze zomer een flinke make-over. Vóór de start van de introductie in augustus moet het vernieuwde podiumcafé al worden opgeleverd. De upgrade is onderdeel van de afspraken rondom het te realiseren Cultuurcentrum.

Nu de meeste studenten gevlogen zijn voor hun zomervakantie, is het tijd voor een verbouwing van het CultuurCafé. Een herinrichting is een lang gekoesterde wens van Cultuur op de Campus, dat veel optredens en evenementen in het café organiseert.

‘Het CultuurCafé blijft het CultuurCafé, maar met een eigentijds uiterlijk’, zegt programmeur Willie Kerkhof. Het appeltjesgroen verdwijnt. Voor bands komt er een aparte backstage-ruimte en er zullen wat technische aanpassingen worden gedaan, zoals het scheiden van de stroomgroepen van licht en geluid. ‘Het komt erop neer dat er geen gebrom meer te horen zal zijn tijdens optredens’, aldus Kerkhof.’ Het vernieuwde café krijgt naar twee kanten openslaande deuren: richting Pieter Bondamplein en naar het Erasmusplein.

CC2In het nieuwe studiejaar is de tweede bar, die vaak verscholen ging achter een gordijn, verdwenen. Op die plek komt een zithoek. Volgens Gusta Cirkel, directeur van het Facilitair Bedrijf dat de horeca in het café exploiteert, ziet de ruimte er straks moderner uit met nieuwe meubels. Ook is het zicht op het podium dan beter. Cirkel: ‘Sinds de inrichting van het CultuurCafé, zo’n veertien jaar terug, is er wel eens wat geschilderd, maar is het café niet zo ingrijpend aangepakt.’

De upgrade van het CultuurCafé werd eerder toegezegd door het universiteitsbestuur en was onderdeel van de discussie over het Cultuurcentrum, dat in afgeslankte vorm een plaats krijgt in het nieuwe Gymnasion. De deal was dat bestaande culturele voorzieningen zouden worden opgekrikt, zoals het CultuurCafé en zaal 3 in het Collegezalencomplex, waar vaak films worden vertoond.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!