weektip

De Blik van Dick: Ego in een mierennest

24 aug 2012

Fotograaf Dick van Aalst heeft een eigen kijk op de campus. Om de week kiest hij een beeld  waar hij in honderd woorden iets bij vertelt.  Wellicht zien we dan meer – of iets anders – dan bij de eerste blik.

‘Ik overzie een situatie graag van grote hoogte. Het biedt overzicht, het maakt duidelijk waar ik sta, en het levert steevast mooie beelden op. Het dak van het Erasmusgebouw is onze eigen bergtop, die ik helaas alleen mocht beklimmen samen met een wat gehaaste gebouwenbeheerder. Mijn gehoopte uur werd tien minuten, waarin ik mijn camera richtte op de eerstejaars tijdens hun introweek. Opeens zie je dan de omvang van het gekrioel dat zich deze weken op de campus manifesteert. Elke nieuwe eerstejaars zoekt zijn of haar plekje in de groep, iedereen is zich heel bewust van het eigen ego – en dat van de ander. Maar dit zijn we dus ook met z’n allen: ploeteraars in een mierennest.’

0 reacties

  1. Peter schreef op 24 augustus 2012 om 10:10

    Prachtige foto, maar ik zie geen zoeken naar een eigen plek of het bewustzijn van ego’s.

    • Steven den Boer schreef op 24 augustus 2012 om 13:38

      Rechtsonder komt een persoon het plein oplopen. Volgens mij scan je dan het plein: wie ken ik, waar vind ik aansluiting of wie geeft mij gratis bier?

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!