De Kroegband wil uit de friendzone

18 apr 2014

Elk jaar zendt Carolus Magnus een nummer in voor het AHC-songfestival, het songfestival der studenten. Tot nu toe zonder succes. De Kroegband wil daar nu verandering in brengen.

Ilse de Lange en Waylon zijn dit jaar de Nederlandse inzending voor het eurovisiesongfestival. De grote broer van het AHC-songfestival.
Ilse de Lange en Waylon zijn dit jaar de Nederlandse inzending voor het Eurovisie songfestival, de grote broer van het AHC-songfestival. Foto: Peter Kolkman (Creative Commons, Flickr)

 In de friendzone zitten, dat beseffen en er dan uitstappen. Daar gaat het nummer van De Kroegband over. Het nummer heeft nog geen titel, maar hiermee wil de band het AHC-songfestival winnen. ‘Carolus Magnus heeft nog nooit een prijs mee naar huis genomen. Hopelijk wordt dit ons jaar’, vertelt zanger Jeroen Schobers.

De band bestaat uit Jeroen Schobers (zang), Jeroen Marks (drums), Nils Bokdom (toetsenist, entertainment system), Henri van Omme (bass) en Milan Gullit (gitaar). De jongens zijn allemaal lid van Carolus Magnus. Het AHC-songfestival is een activiteit van Het Aller Heiligen Convent. Een landelijk verbond van voornamelijk katholieke studentenverenigingen. Het allerbekendste nummer dat het AHC-songfestival voortbracht was Het is een nacht, de eerste hit van Guus Meeuwis. Maar misschien komt Roos je ook wel bekend voor.

repetitie in de Kroegzaal van Carolus Magnus
repetitie in de Kroegzaal van Carolus Magnus

De band speelt veelal covers. ‘We treden voornamelijk op tijdens de gezamenlijke dispuutavond, hier op de sociëteit,’ vertelt Schobers. Maar voor het AHC-songfestival maakte de band een nieuw nummer. ‘Het gaat over het gevoel dat je hebt wanneer je in de friendzone zit.’ Over wie het nummer gaat wil Schobers niet prijsgeven. Dat wordt te pijnlijk.
Maar even terug naar het nummer. Een paar weken voor het songfestival, nemen alle deelnemers een studioversie op die op YouTube komt te staan. ‘De avond voor de opnames, schreven Nils en ik het nummer. Milan en Henry hoorde het nummer de volgende dag in de trein op weg naar de studio voor het eerst. Toen moesten zij nog akkoorden verzinnen. We hebben de studioversie nog niet gehoord. We zijn zelf ook benieuwd.’

Het nummer is vrolijk en blijft lang in je hoofd zitten. Denken de heren een kans te maken? ‘We hebben nog geen nummers gehoord van de concurrenten. Maar we zijn wel tevreden met ons nummer’, aldus Schobers. Aangezien de Utrechtse inzending vorig jaar won, is het AHC-songfestival dit jaar in Utrecht, in de nieuwe Tivoli Vredenburg. Schobers: ‘Het wordt sowieso een mooie avond. Het songfestival is het eerste evenement in de nieuwe Tivoli. En het wordt de eerste keer dat we voor zo’n groot publiek optreden. Ineens staan er 1500 tot 2000 mensen voor je neus. Alleen al dat feit maakt het een mooie ervaring.’ / Jolene Meijerink 

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!