De Refter heeft voortaan een hamburgerbar

09 okt 2017 ,

De Refter heeft een noviteitje: een hamburgerbar. Waar ze voorheen salades verkochten, zijn nu verse broodjes hamburgers te krijgen. De garnering en sauzen kun je zelf uitzoeken. Als het concept aanslaat, wordt het een blijvertje.

‘Sinds Happy Salads (de nieuw saladebar in de Refter – red.) is geopend, zaten we wel erg ruim in ons salade-aanbod’, zegt David Niessen van het Facilitair Bedrijf. ‘Dus toen zijn we op zoek gegaan naar alternatieven en een hamburgerbar leek ons een goed idee.’

Voor 2,85 euro serveert de Refter een hard broodje (met sesam, desgewenst) met een ambachtelijke hamburger van rundvlees, of een vegetarische falafelburger. Op de toonbank staat een klein arsenaal aan sauzen en garnering, die naar eigen inzicht opgeschept kunnen worden. ‘We zijn nu ongeveer een week bezig en de eerste reacties zijn heel goed,’ aldus Niessen. ‘Als dat zo blijft, dan krijgt de hamburgerbar een vaste plek in de Refter.’

Falafelburger

De hamburgers zijn niet biologisch, vertelt teamleider Marijn van Schuilenborgh. Dat werd te duur. Wel hebben ze een duurzaamheidskeurmerk, dat waarborgt dat ze van 100 procent traceerbaar rundvlees gemaakt zijn. Daarnaast geeft Schuilenborgh aan te willen gaan experimenteren met verschillende soorten vegetarische burgers. ‘Nu is het de falafelburger, maar misschien komt er later ook een bloemkoolburger, of bietenburger.’

De burgers zijn te koop van maandag tot en met donderdag. Vandaag zijn er trouwens alleen falafelburgers: Meat Free Monday blijft bestaan.

1 reactie

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!