De Staat op benefietconcert Groesbeekseweg

21 jan 2014

De Nijmeegse band De Staat heeft toegezegd te spelen op het benefietconcert voor de gedupeerde bewoners van de voormalige kweekschool aan de Groesbeekseweg. Daarnaast staan er drie veilingen op de planning.

Foto: Tobias Akerboom (Flickr, Creative Commons)
Foto: Tobias Akerboom (Flickr, Creative Commons)

In de oude school aan de Groesbeekseweg die deels afbrandde op 1 januari woonden studenten en er waren ateliers gevestigd. Richard Stone is een oud-bewoner die hard werkt om de bewoners te helpen. Hij riep een inzamelingsactie in het leven. Barmhartige samaritanen brachten de laatste weken kleren, kasten, studieboeken, toiletspullen en televisies naar de Vasim. Daarnaast boden particulieren en vastgoedpartijen zoals studentenhuisvester SSHN de gedupeerden kamers aan. De gemeente stelde tienduizend euro beschikbaar aan de gedupeerden.

Concert
Om dit bedrag nog groter te maken, worden er ook drie kunstveilingen en een benefietconcert georganiseerd. Het concert moet gaan plaatsvinden in De Lindenberg en staat gepland voor komend voorjaar. Er komen meerdere bands, waaronder de Nijmeegse groep De Staat, waarvan de leden ooit zelf nog repeteerden in de voormalige school.

Kunstenaars die hun gedupeerde collega’s een hart onder de riem willen steken, hebben eigen werk gedoneerd om te laten veilen op 1 en 2 februari. Komend weekeinde is er een brand en waterschade-expositie in de grote hal van Cultuurspinnerij de Vasim (24 tot en met 26 januari). Hier is onder andere (beschadigd) werk van kunstenaars Doro Krol, Patrik Tromp en Zwaan de Vries te zien. Zij hadden tot voor kort een atelier in de oude school. Op zondagmiddag worden enkele werken geveild. / Jolene Meijerink 

update: Het management van De Staat wil benadrukken dat het gaat om een optreden van een half uur en niet de gehele set.

 

0 reacties

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!