‘De wekker ging om half zes’

03 sep 2018 ,

Voortaan beginnen de eerste colleges aan de Radboud Universiteit om half negen – een kwartier vroeger dan vorig jaar. Geen probleem voor de meeste studenten, ook al moesten sommige wel heel vroeg uit de veren.

Kort na acht uur al zitten de eerste studenten op banken voor het collegezalencomplex te wachten. Sommige werken een geïmproviseerd ontbijt naar binnen, andere roken een sigaret voor het collegejaar begint.

Een kwartier later stroomt de grote massa naar binnen. De meeste studenten geven aan geen probleem te hebben met de vervroegde collegetijden. ‘Ik zit voor de spits in de trein, lekker rustig. Al is opstaan om half zes wel erg vroeg.’

Een van de redenen om de colleges een halfuur vroeger te laten beginnen, was het spreiden van de ochtendspits. ‘Maar er was nog altijd geen plaats in de bus’, merkt een student op.

Grotiusgebouw

Beleidsmedewerker Jurgen Brink, die betrokken was bij de voorbereiding en de uitvoering van de nieuwe maatregel, komt ter plekke even vaststellen of de studenten geen moeite hebben om zo vroeg op te staan. ‘Zo concreet wordt beleid niet vaak’, lacht Brink, die blij is dat de meeste studenten op tijd aankomen.

Maar niet alle studenten zijn ochtendmensen. Enkele minuten na aanvangstijd haast een laatkomer zich een weg naar binnen in TvA 1. ‘Is dit het Grotiusgebouw?’, klinkt het hoopvol.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!