Deelnemers intro heten het vaakst Anne en Thomas

16 aug 2018

De intro telt volgende week meer studenten dan ooit; ruim 3500. Ze heten vaak Anne of Thomas en de vrouwen zijn in de meerderheid.

Kom je tijdens de introductie een eerstejaars tegen? Grote kans dat het een vrouw is met de naam Anne. Van de 3410 aanmeldingen die de intro nu telt, zijn er 2022 van het vrouwelijk geslacht. De mannen zijn met 1388 dik in de minderheid, zoals dat de afgelopen decennia in Nijmegen steeds het geval was.

Anne is de meest voorkomende naam (29x), gevolgd door Fleur (25x) en Julia (25x). Mannelijke introlopers heten vooral Thomas (21x), Max (20x) en Thijs (20x). Er is maar één Henk.

Record

De komende introductie stevent af op een record. ‘We weten dat zich in de week zelf altijd nog minstens 200 studenten melden’, vertelt introductiemedewerkster Lisa Fiddelers. Dat zijn bijvoorbeeld de mensen die eerst naar Lowlands gaan en zich pas op maandag in Nijmegen melden. In 2017 deden uiteindelijk 3448 eerstejaars mee aan de intro. Het is dus vrijwel zeker dat 2018 het record van vorig jaar doet sneuvelen. Uit cijfers van eerdere jaren blijkt dat ongeveer twee derde van alle nieuwe studenten meedoet aan de eerste week.

Van alle faculteiten telt geneeskunde de meeste introlopers: 282. Rechten staat op twee met 264 en bedrijfskunde op drie met 174. Slechts één theoloog is van de partij.

Confettikanon

De verhouding internationale-Nederlandse studenten is bijna een op 7. Het merendeel van de buitenlandse studenten komt uit Duitsland, zoals elk jaar. Er zijn 15 Litouwers, 10 Bulgaren, 5 Belgen, 3 Syriërs en 3 Franse studenten. Uit Kameroen, Iran, Egypte en Zuid-Korea komen deelnemers in hun eentje.

Wie jarig is op de dag van de aanmelding – zondag – wordt in het Sportcentrum getrakteerd op een confettikanon. Het gaat om 7 feestvarkens die zodra ze zich melden voor een polsbandje, direct in de belangstelling staan.

De intro wordt precies een week later afgesloten tijdens een festival in het Duitse Goch. Studenten en mentoren waaieren niet meer uit naar verschillende weekendkampen (zoals voorgaande jaren), maar komen daar allemaal bij elkaar.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!