Docenten communicatiewetenschap halen Dumpert met lofzang

31 mei 2021

De docenten van de opleiding communicatiewetenschap kunnen niet wachten om weer college te geven op de Nijmeegse campus. Zij brachten vandaag hun clip 'Ik wil naar de RU' uit. De video is al tienduizenden keren bekeken.

Wat kunnen ze lesgeven, die docenten bij de opleiding communicatiewetenschap. Op hun vocale kwaliteiten, valt echter nog wel wat af te dwingen.

Dat weerhield de docenten er niet van hun clip Ik wil naar de RU vandaag uit te brengen via YouTube. In de video is bijvoorbeeld Carlo Hagemann te zien, die het gesloten Cultuurcafé probeert binnen te komen. Serena Daalmans op haar beurt werkt vanuit huis, terwijl een muur bewerkt wordt met een drilboor.

De video is te zien via YouTube, maar wist zijn weg ook te vinden naar de beruchte en populaire website Dumpert. Daar is de video inmiddels meer dan 20.000 keer bekeken.

8 reacties

  1. Martijn schreef op 31 mei 2021 om 21:09

    Ik schaam me werkelijk kapot. Nu vond ik communicatiewetenschappen altijd al een verkapte HBO-opleiding, maar deze video zou zelfs een basisschool misstaan. Hoe haal je het in je hoofd om als docententeam van nota bene communicatiewetenschappen zo’n boodschap de wereld in te slingeren? Alsof we aan de RU helemaal heppie peppie belastinggeld zitten te verslinden met dit soort ongein. Echt helemaal niemand is hiermee geholpen. ‘Ik wil naar de RU.’ Nou, ik stel voor dat we de lockdown voor de betrokkenen met een jaartje verlengen zodat ze zich kunnen bezinnen.

    • E. schreef op 1 juni 2021 om 08:11

      Zuurpruim.

      Ik weet niet of je Martijn de woordvoerder van de RU bent, maar dan heb ik ook nog wel iets te zeggen: ik schaam me kapot voor het universiteitslied Dare to Doubt (wat ook nog eens vreselijk slecht Engels is). En ik ben niet de enige.

  2. R schreef op 1 juni 2021 om 12:51

    Wat raar om de nadruk zo te leggen op het halen van Dumpert, is dat noemenswaardig voor Vox? Dan is een toelichting van een van de docenten relevanter om te lezen… En ook de beschrijving van wat er in de video gebeurt, tsja, dat kan jezelf ook wel zien he.

  3. Erick ten Hof schreef op 1 juni 2021 om 13:55

    Bekijk dit vanuit de positieve kant. Deze docenten proberen op een leuke manier te laten zien hoeveel zin ze hebben om hun studenten weer fysiek onderwijs te kunnen bieden. Of de kwaliteit van de video kan men zelf bepalen, maar de achterliggende boodschap lijkt mij duidelijk.

    Overigens is de toon van dit ‘artikel’ overwegend neerbuigend; iets wat ik van Vox niet gewend ben.

  4. Otwin schreef op 3 juni 2021 om 11:36

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!