Rivierpark bij Nijmegen geopend

29 mrt 2016

Gisteren was de officiële opening van het Rivierpark: een nieuw stukje Nijmegen aan de Waal. Het gebied omvat het stadseiland, de Spiegelwaal en de Waalkade aan Lentse kant. Het zou kunnen dat de Radboud Universiteit er in de toekomst een plekje krijgt.

Foto: Gerard Verschooten
Deze foto maakte Gerard Verschooten een paar weken geleden met zijn drone. De Lentse Warande ligt tussen de (oude) Waalbrug en de spoorbrug in. Foto: Gerard Verschooten

Overdag kon je er struinen, ’s avonds was er een lichtshow op het water. Fonteinen spoten in alle kleuren van de regenboog Waalwater omhoog, op de nieuwe trappen van de Lentse Warande keken honderden bezoekers naar de nieuwe skyline van Nijmegen.

Gisteren werd het Rivierpark geopend. Daarmee heeft Lent nu een eigen Waalkade. Met de aanleg van het stadseiland Veur-Lent en de nevengeul de Spiegelwaal krijgt de Waal meer ruimte in de ‘flessenhals’ bij Nijmegen. Daar maakt de rivier bij een hoge waterstand dankbaar gebruik van. Het stadseiland opende in december al en kan dit voorjaar de eerste drukte verwachten, want met het eiland zijn er veel Waalstrandjes bijgekomen.

Wilma de Koning doopt 'Raaf, de nieuwe boot van Phocas, tijdens de opening van het Rivierpark. Foto: Gerard Verschooten
Wilma de Koning doopt ‘Raaf, de nieuwe boot van Phocas, tijdens de opening van het Rivierpark. Foto: Gerard Verschooten

Of de Radboud Universiteit een toekomstige plek krijgt op het stadseiland is nog onduidelijk. Roeivereniging Phocas aast op een watersportcentrum aan de Spiegelwaal. Wilma de Koning hield namens het college van bestuur van de universiteit gisteren alvast een boot (genaamd Raaf) ten doop bij het nieuwe Nijmegen.

Overigens is de universiteit ook nu al te ontwaren op de luchtfoto, die vanaf de Lentse zijde genomen is. Linksboven prikt de Erasmustoren door de horizon. / Mathijs Noij, Annemarie Haverkamp

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!