Een rookvrije campus: betutteling of goed idee?

19 jun 2018 ,

Het bestuur van de Radboud Universiteit wil af van de rookwalmen bij de ingangen van gebouwen. Sterker nog: eigenlijk zou het beter zijn als de hele campus rookvrij wordt. Dat zei vicevoorzitter Wilma de Koning gister in een interview met Vox.

Maar kunnen de rokers hun sigaretje bij de koffie wel missen? Of is dit juist de aanzet om eindelijk te stoppen met roken?

2 reacties

  1. Marlou schreef op 21 juni 2018 om 20:09

    Ja, de manier waarop kan zeker beter. De bordjes zijn allemaal in het Nederlands (mis je toch een aanzienlijke groep) en redelijk lomp geformuleerd, alsof een plek alleen leuk is als jij als roker even ergens anders gaat staan. Aan de andere kant, dat je als roker nog nooit iemand hebt horen klagen, wil zeker niet zeggen dat niemand er last van heeft. Ik heb zelf een sterke afkeur van de geur en liep op drukke momenten regelmatig met ingehouden adem door de deuren van Spinoza. En dat is nu grotendeels verleden tijd. Dat ik op dat soort momenten niet even aankondigde tegen alle aanwezige rokers dat ik er wel degelijk last had van het rookgordijn voor de deur lijkt mij redelijk logisch. Fijn om te zien dat de meeste rokers wel willen helpen om dit soort ongemakken te voorkomen! Met een goede aanpak moet dat dan toch lukken!

  2. L.J. Lekkerkerk (Hans) schreef op 22 juni 2018 om 11:44

    Wat mij stoort is dat er ondanks afvalbakken en -tegels rond rookzones zoveel peuken op de grond terechtkomen. Idee: een campus-rookverbod voorkomen door deze vervuiling tot nul te reduceren.
    Verder wens ik alle rokers de wilskracht en het doorzettingsvermogen om van hun verslaving af te komen.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!