Een toekomstige Damien Hirst in je kamer?

11 apr 2013

Geen poster van Scarlett Johansson of Johnny Depp aan de muur, maar een echt kunstwerk. Dat wordt morgen mogelijk door de kunstveiling van Cultuur op de Campus. ‘De kunstenaars waren enthousiast over de veiling. Sommige kunstenaars doneerden zelfs meerdere werken’, vertelt Isabelle Bisseling, voorzitter van Cultuur op de Campus.

Een van de kunstwerken die morgen worden geveild. (werk van Simone Albers)
Een van de kunstwerken die morgen worden geveild. (werk van Simone Albers)
Bisseling is met haar collega’s nog druk bezig om de veilingcatalogus up to date te maken. ‘Er komen nog steeds kunstwerken binnen van kunstenaars die willen meewerken. In totaal gaan we 25 kunstwerken veilen. Vanavond staat de complete catalogus online.’ De werken zijn van kunstenaars die het afgelopen jaar exposeerden in onder andere het Spinozagebouw en het Collegezalencomplex. Om te zorgen dat bezoekers met een iets rijker gevulde beurs er met de kunstwerken vandoor gaan, is de veiling alleen toegankelijk op vertoon van je collegekaart. ‘We willen kunst toegankelijk maken voor studenten’, legt Bisseling uit. Het openingsbod voor alle kunstwerken is twee euro. Zijn ze niet bang dat ze met zo’n laag bedrag te weinig verdienen? ‘Het gaat ons niet om de opbrengst. We zijn tevreden als alle kunstwerken worden geveild en dat we niet zelf op werken moeten bieden.’ / Jolene Meijerink  Kunstveiling. Vrijdag 19.00 uur, CC2. Vanwege inschrijving collegekaart en bewijs van inschrijving meenemen. 

0 reacties

  1. Bieden, bieden, bieden! | Jolene Meijerink schreef op 26 april 2013 om 00:03

    […] Een heuse kunstveiling op de universiteit, georganiseerd door Cultuur op de Campus. De werken kwamen van kunstenaars die afgelopen jaar exposeerden in onder andere het Collegezalencomplex. Er zaten ontzettend mooie werken bij en natuurlijk kon ik mezelf niet inhouden om tijdens de veiling ook een paar keer te bieden. Twee werken van Cor Burger kon ik bemachtigen, de prachtige werken van Simone Albers moest ik aan me voorbij laten gaan. De aankondiging van de kunstveiling vind je hier. […]

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!