Eerste hulp voor startende ondernemers

23 apr 2015

VOX ON TOUR De Bedrijfskundewinkel heeft samen met drie andere studentenverenigingen en de Rabobank een nieuw ondernemersplatform opgezet. Het platform Ondernemende Nijmeegse Studenten wil (toekomstige) jonge ondernemers ondersteunen met hun organisatie.

ONS biedt startende ondernemers de helpende hand. Foto: Marina del Castell (Creative Commons)
ONS biedt startende ondernemers de helpende hand. Foto: Marina del Castell (Creative Commons)

Op een feestje vertellen dat je een eigen bedrijf hebt, dat klinkt de meeste mensen wel goed in de oren. Maar hoe begin je eigenlijk? Wanneer moet je je inschrijven voor de Kamer van Koophandel en hoe zit het eigenlijk met de omzetbelasting? Het ondernemersplatform Ondernemende Nijmeegse Studenten (ONS) wil jonge ondernemers daarbij gaan helpen.

De net opgerichte vereniging is een samenwerkingsverband van de Rabobank met vijf studentenorganisaties: de Bedrijfskundewinkel, AIESEC, Startup Mix, studievereniging Adeo (HAN) en Studievereniging Small Business. De organisatie staat open voor alle studenten, van mbo tot wo.

Voor elk wat wils
De opzet van ONS wordt vraaggericht, zo legt bedrijfskundestudent Max Drenth uit. ‘We baseren ons aanbod op de vragen die we krijgen van ondernemers.’ Drenth is een van de organisatoren van ONS. ‘Aan de hand van de behoeftes die de ondernemers hebben, organiseren wij workshops. Als er interesse is voor bijvoorbeeld juridisch advies, dan zoeken wij iemand die dat kan geven.’

29 april is de eerste bijeenkomst in De Lindenberg. Aan de hand van die avond worden plannen gemaakt voor vervolgbijeenkomsten. Drenth: ‘Dat wordt voor ons het moment om ideeën voor workshops te bedenken, samen met de deelnemers. Maar ook gewoon een avond waarop mensen met elkaar kennis kunnen maken.’ / Jolene Meijerink 

Datum: 29 april. Locatie: De Lindenberg. Aanvang: 19.00 uur. Entree: gratis. Meer informatie over de organisatie en de bijeenkomst vind je hier. Let op: er is maar plek voor 100 deelnemers, dus wacht niet te lang met aanmelden.  

0 reacties

  1. Frank Kreuwel schreef op 23 april 2015 om 12:31

    • Jolene Meijerink schreef op 23 april 2015 om 12:40

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!