Eindelijk weer campagne op de campus: de verkiezingen voor de studentenraad zijn begonnen

30 mei 2022

Studenten kunnen vanaf vandaag stemmen voor de Universitaire Studentenraad (USR). De twee deelnemende partijen, asap en AKKUraatd, kijken er naar uit om na twee jaar online verkiezingen weer fysiek campagne te kunnen voeren.

Een opkomst van slechts 23,7 procent: de studentenverkiezingen bleken vorig jaar niet erg populair op de Radboud Universiteit. Of dat kwam door een storing in het stemsysteem, corona of simpelweg desinteresse, was onduidelijk.

Studenten kiezen deze week de nieuwe leden van de USR. USR-leden praten met het college van bestuur over beslissingen op de universiteit die studenten aangaan. De studentenraad bestaat uit acht zetels. De twee partijen die deelnemen aan de verkiezingen zijn – net zoals vorige jaren – asap en AKKUraatd. Zij verdelen traditiegetrouw eerlijk de zetels: beide fracties bestaan al jaren uit vier studenten.

Lijsttrekkersinterviews

Vox interviewde de lijsttrekkers van beide partijen over hun plannen en de aankomende campagne. ‘Alles mag eindelijk weer fysiek. We kunnen op de campus in gesprek met studenten. Ik hoor van hen graag wat er speelt en wat er moet veranderen’, zegt asap-lijsttrekker Mark Bunschoten.

Ook Hugo van Bree, lijsttrekker van AKKUraatd, kijkt uit naar de verkiezingsweek. ‘Wat we precies gaan doen houd ik nog even geheim, maar ons doel is om zoveel mogelijk zetels binnen te slepen’, aldus Van Bree.

Online stembussen

Studenten kunnen hun stem online uitbrengen via de stemoproep die zij op maandagochtend in hun mailbox ontvangen. De online stembussen openen vandaag om 9.00 uur en sluiten donderdag 2 juni om 14.00 uur. De uitslag volgt dan een dag later, op vrijdag 3 juni.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!