En de winnaars van Radboud Talks zijn…

31 mrt 2016

Voor een meer dan uitverkochte grote zaal in LUX kreeg Radboud Talks gisteren zijn gehoopte finale. De pitchwedstrijd voor wetenschappers beleefde haar eerste editie, waarin twaalf finalisten streden om de prijzen.

Anne Neerickx zet winnende pitch kracht bij met een ballon. Foto: Marjolein van Diejen
Anne Neerincx zet winnende pitch kracht bij met een ballon. Foto: Marjolein van Diejen

Na een aantal voorrondes eerder dit jaar stonden de beste twaalf jonge onderzoekers gisteren op het podium om hun wetenschappelijke prestaties op een bijzondere manier voor het voetlicht te brengen. Ga er maar aanstaan: de pitch voor Radboud Talks – gevolgd door een kritische jury en een volle zaal – moet in drie minuten, zonder hulpmiddelen, in het Engels én ook nog eens sprankelend.

De jury onder voorzitterschap van hoogleraar Geriatrie Marcel Olde Rikkert wees Anne Neerincx aan als winnaar. De bètapromovendus bracht een verhaal over een nieuw te ontwikkelen ademtest voor patiënten met taaislijmziekte. Betekenisvol onderzoek dat uitstekend werd gebracht, oordeelde de jury. De publieksprijs ging naar masterstudent Filosofie Matthew Zunder, die in prachtig Engels een uiterst complex taalfilosofisch concept uit de doeken deed. Relevant, glashelder én leuk. / Paul van den Broek

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!