Er gaat niets boven Groningen, ook Nijmegen niet

15 nov 2017

De Radboud Universiteit is ook volgens de Keuzegids niet meer de ‘beste brede, klassieke universiteit’ van Nederland. Groningen is Nijmegen voorbijgestreefd.

Het verschil is minimaal – een halve punt op de schaal van de Keuzegids – maar groot genoeg om de eerste plek te moeten afstaan. De afgelopen zes jaar mocht de Radboud Universiteit nog wel de titel ‘beste brede, klassieke universiteit’ van Nederland dragen. Vorig jaar werd de eerste plek al met Groningen gedeeld. Ook in de ranking van Elsevier moest Nijmegen dit jaar de eerste plek afstaan.

Martijn Gerritsen, woordvoerder van het Nijmeegse college van bestuur, wijst graag op het positieve: ‘We zijn een halve punt omhoog gegaan. Dat betekent dat volgens de Keuzegids de onderwijskwaliteit weer iets hoger is geworden. Groningen heeft het blijkbaar nog iets beter gedaan.’

Felicitatie

Getrakteerd wordt er daarom dit jaar niet. Althans, niet universiteitsbreed. De veertien opleidingen die het stempel ‘topopleiding’ hebben gekregen óf de beste opleiding van het land zijn geworden (of allebei) kunnen wel een felicitatie van het bestuur verwachten, zoals tandheelkunde, sociologie en wiskunde.

Hoewel er absoluut geen sprake is van crisis, ziet Gerritsen natuurlijk ook wel het nadeel van het verlies van de eerste plaats in de Keuzegids. ‘Het communiceert natuurlijk gemakkelijk als je kunt zeggen dat je de beste van het land bent. Het is voor ons een stimulans om het volgend jaar nog beter te doen.’

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!